Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat schimbă tot ce știam despre coronavirus: „Asimptomaticii transmit boala”

Raed Arafat schimbă tot ce știam despre coronavirus: „Asimptomaticii transmit boala”

Raed Arafat schimbă tot ce știam despre coronavirus

Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat a făcut declarațiiv șocante. Potrivit acestuia, mai multe studii arată că persoanele asimptomatice sunt cele care transmis virusul.

Duminică, au fost raportate peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, iar numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă crește considerabil.

Raed Arafat: „Asimptomaticii transmis virusul”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat la Antena 3 că numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă a crescut considerabil.

Duminică au fost raportate peste 1000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar acest lucru duce la o agravare a situației.

Raed Arafat a menționat că sistemul medical din România nu va reuși să asigure tratamentul tuturor cazurilor grave de la terapie intensivă, în cazul în care situația nu se va ameliora.

Totodată, Arafat a declarat că persoanele asimptomatice pot transmite virusul, chiar dacă cetățenii sunt de părere că nu sunt în pericol dacă nu au simptome.

A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic.Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite.
NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit, a  spus seful DSU.

Studiile arată că asimptomaticii transmit coronavirusul

Conform secretarul de stat în Ministerul Sănătății Publice a mai spus că studiile arată că asimptomaticii sunt tendonul lui Ahile în lupta cu noul coronavirus.

În ultimele zile, România s-a confruntat cu peste o mie de cazuri zilnice, astfel bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 27.592 de persoane au fost vindecate și externate și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după ce au fost depistați.

De asemenea, până astăzi, 2.413 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat. În unitățile medicale de profil, sunt internate 7.530 de persoane, dintre acestea, 412 sunt internate la ATI.

Raed Arafat, despre un nou pericol care poate fi întâmpinat în această toamnă

Șeful DSU a vorbit și de o situație cu care românii se pot confrunta în toamnă. Este vorba despre COVID-FLU. „Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea. Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Așa scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID-19 am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici. Cred că, în ultima perioadă, populația a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare că tot mai muți oameni vor fi mai atenți și vor respecta regulile. În acest fel, poate vom reuși să controlăm situația și să vom începe să vedem o scădere”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: