Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste! Raed Arafat a decis data la care România ar putea reintra în starea de urgență

Vești proaste! Raed Arafat a decis data la care România ar putea reintra în starea de urgență

Stare de Urgenta

Șeful Departamentului de Urgențe, Raed Arafat a vorbit joi seara despre situația în care România se află la momentul actual.

Secretarul de stat în MAI susține că această situație nu este deloc una bună, iar viața cetățenilor români se află în pericol. Totodată, Arafat a menționat că va lua în considerare reintrarea Românie în stare de urgență din 1 august.

Vești proaste! Raed Arafat a decis data la care România reintră în starea de urgență

Raed Arafat, secretar de stat în MAI a vorbit joi seara la Antena 3 despre situația în care România se află în acest moment din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus raportate în ultimele zile.

Șeful DSU a venit cu un anunț îngrijorător, și anume că va lua în calcul scenariul în care România va reintra în starea de urgență, din data de 1 august 2020.

Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(…) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a spus Arafat.

Spitalele de COVID-19 din Capitală au rămas fără locuri pentru pacienții simptomatici

Mai mult, Raed Arafat a menționat că în seara de miercuri nu au mai existat locuri în spitalele de COVID-19 din București pentru pacienții care au simptome.

Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii, că nu sunt locuri pentru Covid, că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale”, a mai declarat Arafat.

Întrebat dacă sistemul medical ar putea intra într-o situație de colaps, Raed Arafat a precizat că dacă nu se reduce numărul de cazuri se poate ajunge la o situație multe prea gravă.  Joi, 23 iulie au fost raportate 1.112 noi cazuri de coronavirus în numai 24 de ore, bilanțul infecțiilor ajungând la 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: