Redactia.ro
Home » Știri » Rafila: „Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge”

Rafila: „Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge”

Dr. Alexandru Rafila

Doctorul Alexandru Rafila a precizat că toți copiii trebuie lasați să se joace iar persoanele în vârstă trebuie să facă mișcare pe timpul serii. Potrivit acestuia, 15 mai va fi o dată rezonabilă pentru România.

Copiii ar trebuie să facă mișcare

Din cauza pandemiei de coronavirus, cei mici au cel mai mult de suferit, deoarece au nevoie de mișcare, trebuie să se joace și să alerge.

Doctorul Alexandru Rafila este de părere că trebuie gândită o astfel de măsură, pentru că cei mici au nevoie de aer. Un exemplu este Spania, care are de gând să relaxeze restricțiile din 27 aprilie, pentru ca aceștia să se joace și să ia aer.

Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, a spus Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că și persoanele în vârstă au nevoie de mișcare, motiv pentru care ar trebuie luată o măsură pentru ei.

Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a mai spus el.

Cercetarea care va pune capăt pandemiei

De asemenea, medicul Rafila a declarat că identificarea unui tratament pentru coronavirus se apropie cu pași repezi. Un studiu din America a arătat că peste 100 de pacienți infectați cu coronavirus, fiind în stare gravă, au fost tratați cu medicamentul Remdesivir și s-au vindecat foarte repede.

Conform acestuia, după trei zile de tratament, starea pacienților s-a îmbunătățit considerabil și au putut să părăsească secțiile de terapie intensivă, ia după o săptămână au reușit să fie externați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: