Redactia.ro
Home » Știri » Raluca Turcan, anunț important pentru toți pensionarii. Ce se va întâmpla cu cei vârstnici până în 2030

Raluca Turcan, anunț important pentru toți pensionarii. Ce se va întâmpla cu cei vârstnici până în 2030

Raluca Turcan, anunț important pentru toți pensionarii.

Raluca Turcan, anunț important pentru toți pensionarii. Ministrul Muncii a transmis că va avea loc o explozie a numărului de pensionari. Conform acesteia, între 1966 și 1969 a avut loc boom-ul de natalitate, motiv pentru care numărul de nou-născuți a crescut cu aproximativ 1,8 milioane de copii.

Raluca Turcan, anunț important pentru toți pensionarii. Ce se va întâmpla cu cei vârstnici până în 2030

Raluca Turcan, anunț important pentru toți pensionarii. Între anii 1966 și 1969 s-au născut peste 1,8 milioane de copii, motiv pentru care natalitatea a crescut considerabil în acea perioadă. Astfel, Raluca Turcan, ministrul muncii, a anunțat că până în 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari.

Acestui număr de pensionari i se adaugă numărul de vârstnici care ar fi ieșit la pensie în mod normal. Ministrul Muncii a declarat că trebuie aduse modificări în acest sens, pentru că, în prezent, sistemul de pensii din țară este aproape de colaps. Totodată, schimbările care vor fi inițiate reprezintă atât un angajament pentru sustenabilitate, cât și moralitatea față de oamenii care se confruntă cu ilegalități ori inechități legate de sistemul de pensii.

Turcan a menționat că dorește să elimine din diferența dintre cea mai mare și cea mai mică pensie.”Evident că vor fi pensii care se vor modifica. Principiul pe care noi îl aplicăm va conduce ca ulterior procesului de recalculare să crească mult mai mult pensiile mici care acum au un nivel mic pentru că oamenii au beneficiat de factori de contributivitate”, a declarat Raluca Turcan.

O altă bază care se va aplica este aceea conform căreia pensiile cărora le-ar rezulta un nivel mai mic vor rămâne plafonate până când vor fi ajunse din urmă de celelalte. Așadar, pensiile mici vor crește mult mai mult în comparație cu prețurile mari. Ministrul Muncii speră ca până în 2023, legea pensiilor să fie modificată.

Pensionarea anticipată nu poate fi eliminată

Raluca Turcan a mai spus că pensionarea anticipată nu poate fi eliminată, dar că este nevoie de o curățenie.

Oficialul din Guvern a spus că inspectoratele teritoriale de muncă vor face o verificare temeinică în rândul angajatorilor care fac solicitări să intre în condiții de muncă speciale sau deosebite. “Sunt trei factori care marchează decizia legată de vârsta de pensionare: speranța de viață la naștere, calitatea vieții active și speranța de viață la momentul pensionării. România, din nefericire, este sub media europeană la toți acești trei indicatori.În UE se vorbește despre creștere vârstei de pensionare, dar uitându-ne comparativ pe sistemele de pensii din UE, putem spune că 14 țări au în stabilirea pensiilor atât mijloace de penalizare pentru vârsta de pensionare sau calcularea pensiei dar și mijloace stimulative de menținere în viața activă. Avem vreo două sau trei țări care au doar mijloace stimulative și două țări, România și Grecia, care au doar sancționări în privința pensionării anticipate”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ministrul Muncii a declarat că cele mai multe dosare câștigate de pensionari împotriva statului român sunt pe grupele de muncă, iar uneori deciziile instanțelor au fost absurde.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: