Redactia.ro
Home » Știri » Rămân fără permis toți șoferii care nu-și plătesc amenda în 60 de zile. De când ar intra în vigoare măsura

Rămân fără permis toți șoferii care nu-și plătesc amenda în 60 de zile. De când ar intra în vigoare măsura

Îi aşteaptă vremuri grele pe aceşti şoferi! Cine s-ar putea trezi fără dreptul de a se mai sui la volan

Anunț de ultim moment! Rămân fără permis toți șoferii care nu-și plătesc amenda în 60 de zile. Iată de când ar intra în vigoare măsura!

Rămân fără permis toți șoferii care nu-și plătesc amenda în 60 de zile

Inițiatorii legii, prin care toți șoferii care nu-și plătesc amenda în 60 de zile ar rămâne fără permis, sunt parlamentari PNL, PSD, UDMR și neafiliați. Aceștia susțin cu vehemență că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere, motiv pentru care bugetele locale sunt afectate. Iată pentru cât timp vor avea acești șoferi permisul suspendat!

Politicienii își doresc ca toți șoferii care nu-și plătesc amenzile de circulație în termen de 60 de zile de la primire să aibă permisul suspendat, iar măsura să rămână în vigoare până în momentul în care amenda contravențională va fi achitată integral:

„E o forma de disciplinare a șoferilor. Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local. Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local. De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină. Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv”, susțin inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul urmează să ajungă la vot final în Camera Deputaţilor, cu propunere de adoptare anul acesta. Acesta a fost semnat de către 21 de parlamentari liberali.

Ce pățesc în prezent românii care nu-și plătesc amenzile de circulație

În prezent, românii care nu-și plătesc amenzile de circulație pot suferi o serie de consecințe, cum ar fi:

Majorarea amenzii (Dacă amenda nu este plătită la timp, aceasta se poate majora cu până la 50% din valoarea inițială);
Poprirea conturilor bancare (Autoritățile pot dispune poprirea conturilor bancare ale persoanei în cauză, pentru recuperarea sumelor datorate);
Executarea silită (În cazul în care amenda rămâne neachitată și nu sunt luate măsuri de către contravenient, acesta poate fi executat silit, prin vânzarea bunurilor sale mobile sau imobile pentru a se acoperi datoria);
Dosar penal (În anumite cazuri, neplata amenzii poate fi considerată infracțiune și poate duce la deschiderea unui dosar penal.
În concluzie, este important ca orice persoană care primește o amendă de circulație să o plătească la timp pentru a evita consecințele negative menționate mai sus).

La această lista ar urma să adăugăm și noua consecință propusă, Interdicția de a circula (În cazul în care amenda nu este plătită în termen de 60 de zile de la data înmânării procesului-verbal de contravenție, conducătorul auto poate fi interzis să circule cu mașina până la achitarea amenzii)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: