Redactia.ro
Home » Știri » Răsturnare de situație! Ce susține tatăl fetei de 16 ani, moartă într-o casă din Dumbrava Roșie? Bărbatul neagă ipoteza polițiștilor

Răsturnare de situație! Ce susține tatăl fetei de 16 ani, moartă într-o casă din Dumbrava Roșie? Bărbatul neagă ipoteza polițiștilor

GALERIE FOTO (2)

Situația devine mai complicată în cazul elevei de 16 ani din București care a decedat într-o locuință din comuna Dumbrava Roșie, județul Neamț. Tatăl adolescentei afirmă că i-au fost administrate droguri. Tânăra venise în Piatra Neamț pentru a participa la un concurs școlar organizat de elevii de la Liceul Petru Rareș. Ancheta a fost transferată în grija DIICOT.

Ce susține tatăl fetei de 16 ani, moartă într-o casă din Dumbrava Roșie

În noaptea de 30 spre 31 iulie, Shara Ionășchiță a decedat într-o locuință situată pe strada Școlii din comuna Dumbrava Roșie, unde a fost dusă de G.M., un tânăr în vârstă de 19 ani. Conform verificărilor efectuate de tvmneamt.ro legate de acest caz, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a fost alertat la ora 01:27, apelul la 112 fiind realizat de mama tânărului. La doar cinci minute distanță, ambulanța a sosit la locul incidentului, unde se afla doar băiatul. Într-o cameră a casei, fata a fost găsită în stop cardiorespirator. Echipajul medical a încercat manevre de resucitare, însă fără rezultat, descoperind-o într-o baltă de sânge din zona genitală. Acest detaliu a fost confirmat ulterior, la necropsie, unde s-a constatat că tânăra suferea de o ruptură de vagin. Tânărul a explicat polițiștilor că hemoragia a apărut în timpul unui act sexual. A relatat că, la începutul contactului sexual, tânăra și-a dat ochii peste cap, a început să tremure intens și apoi a murit.

Primul semn de întrebare în acest caz rămâne fără răspuns pentru moment: la cât timp după apariția hemoragiei a fost făcut apelul la 112? Pare aproape imposibil ca decesul să survină în doar câteva zeci de secunde după producerea unei hemoragii, ceea ce ridică întrebarea dacă apelul la 112 a fost întârziat, și dacă da, care ar fi fost motivul pentru această întârziere.

Ce droguri avea în sânge

La necropsie s-a descoperit că fata avea în sânge droguri la momentul decesului. Conform unui document eliberat de Serviciul de Medicină Legală Neamț, intoxicația a fost cauzată de Metacatinonă, cunoscută și sub numele de efedronă sau 2-metilamino-1-fenilpropan-1-onă. Este un medicament psihostimulant care produce efecte acute de comportament similare cu cele ale amfetaminelor și metamfetaminelor, inclusiv euforie, agitație, anxietate și halucinații. Efectele sale sunt asemănătoare cu cele ale cocainei, dar substanța este mult mai ieftină și, prin urmare, foarte căutată în întreaga lume. Se pare că în ultima perioadă, acest drog este disponibil în cantități mari și în Piatra Neamț.

Până în acest moment, nu s-a stabilit concentrația substanței în sângele fetei, și nici dacă aceasta a consumat-o voluntar sau a fost administrată în alt mod.

Tatăl fetei, N. Ionășchiță, a exprimat într-o discuție telefonică cu un redactor de la tvmneamt.ro convingerea sa că situația implică ceva complet diferit. Detaliile exacte ale afirmației sale nu au fost încă dezvăluite. ”Fiica mea -este unicul nostru copil- nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din nopatea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că Shara mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă. Acolo în cameră s-a întâmplat ceva.”

Fata venise la Piatra Neamț pentru un concurs școlar

Tatăl fetei a adăugat că Shara era o elevă foarte talentată, cu rezultate impresionante la învățătură, și că obținuse note excelente la mai multe olimpiade. Aceasta era și motivul pentru care venise la Piatra Neamț, pentru a participa la un concurs școlar.

”Bănuiesc că l-a cunoscut pe băiat pe internet. Nu știam că îl cunoaște. Din ce am reușit să aflu, ea a ajuns în gara din Piatra Neamț, duminică, în jurul orei 21. Acolo a fost așteptată de acest băiat, care a luat-o cu mașina. Nu știu unde a fost cu ea 3 sau 4 ore până au ajuns la locuința din Dumbrava Roșie.”

Tatăl tinerei a anunțat că săptămâna viitoare va veni în Piatra Neamț pentru a angaja un avocat care să urmărească evoluția anchetei. El este convins că decesul fiicei sale nu a fost doar un nefericit accident, ci implică mai multe circumstanțe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini