Redactia.ro
Home » Știri » Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul

Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul

Medicii legiști au stabilit, în urma necropsiei, că Diana Maria Cazacu, tânăra ucisă de urs la Bușteni, a murit din cauza căzăturii în prăpastie. Conform raportului, rănile și traumatismele suferite în urma căderii au fost incompatibile cu viața. Rana provocată de animal înainte ca tânăra să cadă nu era suficient de gravă pentru a-i pune viața în pericol, însă căzătura de la aproximativ 200 de metri înălțime i-a cauzat multiple traumatisme și hemoragii interne fatale.

Reacțiile familiei

Familia Dianei urmează să ajungă la serviciul de medicină legală pentru a ridica trupul neînsuflețit al acesteia. Mama fetei a povestit că îi spusese Dianei să nu meargă în drumeție la munte, avertizând-o de pericolele la care se expune. De asemenea, mama victimei a menționat că nu era prima dată când fiica sa fusese fugărită de un urs în pădure.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o și i-am zis: ‘Dia, nu te du, te rog, nu te du!’. I-am spus să aibă grijă și ea a spus ‘nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta’. Și i-am spus: ‘Dacă te duci, ai te rog grijă cu urșii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta’, a continuat mama victimei.

Planurile și tragedia

Diana Maria Cazacu avea doar 19 ani și abia terminase liceul, luându-și BAC-ul cu succes. Ea plănuia să evadeze în sălbăticia din Munții Bucegi pentru a sărbători această realizare. Din păcate, drumeția s-a transformat într-o tragedie când a fost atacată de un urs pe potecă, sub ochii iubitului ei. Ursul a mușcat-o de picior, după care ambii au căzut într-o râpă adâncă de peste 150 de metri.

Intervenția salvamontiștilor

Intervenția echipelor de salvamont a fost extrem de dificilă și riscantă. Salvamontiștii au găsit ursul lângă victimă, păzindu-și prada. „Eu eram într-un punct superior și îi lansam pe colegii mei pe coardă. M-am temut pentru viața colegilor mei”, a declarat Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Bușteni.

Mărturia iubitului

Iubitul Dianei, care a fost martor la întreaga tragedie, a declarat că a făcut tot posibilul pentru a o salva. „Nu pot să declar nimic. Ce a fost de declarat am declarat, s-a întâmplat un accident și atât. Imaginați-vă cum este pentru mine și pentru persoanele apropiate ei”, a spus tânărul.

Întrebat cum a ajuns ursul lângă ei, acesta a explicat: „E pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem… Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez. Dar…”.

Impactul tragediei

Moartea tragică a Dianei Maria Cazacu a zguduit comunitatea și a ridicat numeroase întrebări legate de siguranța drumețiilor montane și de măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente. Tânăra a fost descrisă de cei apropiați ca fiind plină de viață și dornică să exploreze lumea. Pierderea ei lasă un gol imens în inimile familiei și prietenilor.

Cazul Dianei aduce în prim-plan necesitatea unei mai bune informări și pregătiri pentru drumeții montane. Este esențial ca cei care se aventurează în astfel de activități să fie conștienți de riscuri și să ia măsuri preventive adecvate. Avertizările privind prezența animalelor sălbatice, cunoașterea traseelor și utilizarea echipamentului adecvat sunt doar câteva dintre măsurile care pot salva vieți.

Responsabilitățile autorităților

Tragedia subliniază, de asemenea, importanța rolului autorităților în monitorizarea și gestionarea zonelor montane frecventate de turiști. Există o nevoie clară de măsuri suplimentare pentru a proteja atât oamenii, cât și fauna sălbatică. Implementarea unor programe de educare a publicului și crearea unor zone de siguranță sunt pași importanți în prevenirea unor astfel de evenimente tragice.

Moartea Dianei Maria Cazacu este o tragedie care a adus multă durere și a subliniat pericolele reale ale drumețiilor în zone montane. Este esențial ca lecțiile învățate din acest incident să fie folosite pentru a îmbunătăți siguranța și pentru a preveni pierderi similare în viitor. Gândurile și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și prietenii Dianei în aceste momente dificile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: