Redactia.ro
Home » Știri » Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5! Se așteaptă noi măsuri de relaxare

Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5! Se așteaptă noi măsuri de relaxare

Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5! Se așteaptă noi măsuri de relaxare

Rata de infectare din București a scăzut sub 1,5 la mia de locuitor în ultimele 14 zile. Asta după ce, în data de 31 martie 2021, rata de infectare în Capitală a fost de 7,08. 

Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5

Este pentru prima dată când în București se înregistrează o rată de infectare atât de mică și intră în scenariul vedere. De asemenea, rata de acoperire vaccinală în Capitală este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă, potrivit unor declarații ale preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

”Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional”, a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a menţionat la începutul lunii mai că în cazul în care se va ajunge la o rată de infectare de 1,5 la mie, sălile de spectacole şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50%.

”Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi este de 1,5 la mia de locuitori şi acolo vor interveni o serie de relaxări, aşa cum sunt prevăzute în legislaţie, de exemplu sălile de spectacol şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50% şi vor putea fi permise, de exemplu, evenimentele în aer liber cu maximum 300 de participanţi, gen concerte. (…) Lucrurile sunt discutate de experţi epidemiologi. Acestea sunt scenariile după care lucrăm acum. Am văzut că dau roade, deci încrederea mea este în epidemiologi”, a precizat Alin Stoica.

COVID-19 este o afecțiune vasculară, nu una respiratorie

Studiul realizat de Universitatea din San Diego și Institutul Salk are ca explicație formarea de cheaguri în cazul unora dintre pacienți. De asemenea „degetele COVID”, nu sunt simptome specifice unei boli respiratorii. Studiul a fost publicat în „Circulation Research” și arată cum distruge SARS-COV2 celulele sistemului vascular, transmite Digi 24.

Proteina S a virusului  este care care îi oferă aspectul de coroană virusului letal. Aceasta atacă celulele receptoare ACE2 din corp și așa se distruge țesutul endotelial care protejează vasele de sânge. Cercertătorii au creat pentru studiul lor un pseudo-virus, care avea în componență doar proteina S, pentru a demonstra că aceasta este suficientă pentru ca un om să dezvolte infecția. Prin utilizarea pseudo-virusului s-a văzut cum acesta inflamează țesutul vascular din plămâni. „Foarte mulți oameni cred că este o boală respiratorie, dar în realitate este o afecțiune vasculară”, spune profesorul Uri Manor, coautor al studiului

”Asta ar putea explica de ce unii oameni fac infarcte sau au probleme cu alte organe ale corpului (decât plămânii – n.r.). Toate sunt vascularizate, este ceea ce au ele în comun”, a explicat profesorul Uri Manor, coautor al studiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: