Redactia.ro
Home » Știri » Studiu: COVID-19 este o afecțiune vasculară, nu una respiratorie. Explicația specialiștilor

Studiu: COVID-19 este o afecțiune vasculară, nu una respiratorie. Explicația specialiștilor

Coronavirus

Coronavirusul ar fi o afecțiune vasculară și nu una respiratorie așa cum s-a crezut până acum. Universitatea din San Diego împreună cu Institutul Salk au descoperit acest lucru, în urma unui studiu pe care l-au realizat. Iată care este explicația specialiștilor!

Studiu: COVID-19 este o afecțiune vasculară, nu una respiratorie. Explicația specialiștilor

Studiul realizat de Universitatea din San Diego și Institutul Salk are ca explicație formarea de cheaguri în cazul unora dintre pacienți. De asemenea „degetele COVID”, nu sunt simptome specifice unei boli respiratorii. Studiul a fost publicat în „Circulation Research” și arată cum distruge SARS-COV2 celulele sistemului vascular, transmite Digi 24.

Proteina S, factorul declanșator al SARS-COV2 în corpul uman

Proteina S a virusului  este care care îi oferă aspectul de coroană virusului letal. Aceasta atacă celulele receptoare ACE2 din corp și așa se distruge țesutul endotelial care protejează vasele de sânge. Cercertătorii au creat pentru studiul lor un pseudo-virus, care avea în componență doar proteina S, pentru a demonstra că aceasta este suficientă pentru ca un om să dezvolte infecția. Prin utilizarea pseudo-virusului s-a văzut cum acesta inflamează țesutul vascular din plămâni. „Foarte mulți oameni cred că este o boală respiratorie, dar în realitate este o afecțiune vasculară”, spune profesorul Uri Manor, coautor al studiului

„Asta ar putea explica de ce unii oameni fac infarcte sau au probleme cu alte organe ale corpului (decât plămânii – n.r.). Toate sunt vascularizate, este ceea ce au ele în comun”, a explicat profesorul Uri Manor, coautor al studiului.

În schimb, profesorul Rafael Máñez Mendiluce, se întreabă dacă probleme vasculare apar doar la pacienții cu forme severe de Covid. ”În general, la pacienții cu forme moderate, infecția se limitează la căile aeriene superioare”, a observat medicul.

Deși s-a ajuns la aceste concluzii, tratamentele antitrombotice nu s-au dovedit a fi eficiente. De aceea, potrivit profesorului Mendiluce, inflamația ar putea fi cauzată de lipsa imunității. Este o problemă mai veche în terapia intensivă. Încă nu avem niciun tratament pentru trombozele cauzate de răspunsul inflamator provocat de infecție. Discuția în comunitatea științifică rămâne deschisă”, menționează profesorul.

Specialiștii mai spun că vaccinarea rămâne în continuare o soluție pentru combaterea virusului, deși s-a spus că AstraZeneca și Johnson&Johnson ar fi cauzat formarea de trombi.În acest sens, profesorul Uri Manor a scris pe Twitter că vaccinurile împotriva Covid-19 conțin o cantitate mult prea mică de proteină S. De asemenea, acesta a punctat faptul că vaccinul cu tehnologie ARN mesager este mult mai sigur decât contaminarea bolii.

„Toată lumea ar trebui să-l facă, eu și toți membrii familiei mele l-am făcut. Studiul nostru arată doar că această boală este cu adevărat periculoasă”, a comentat profesorul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: