Redactia.ro
Home » Știri » Noi informații despre relaxarea restricțiilor. Interzicerea participării la pelerinaje și procesiuni religioase a fost eliminată

Noi informații despre relaxarea restricțiilor. Interzicerea participării la pelerinaje și procesiuni religioase a fost eliminată

Noi informații despre relaxarea restricțiilor

Noi informații despre relaxarea restricțiilor. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat luni, 10 mai, că Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern pentru prelungirea cu o lună a stării de alertă începând cu 13 mai. De asemenea, au fost relaxate câteva restricții existente.

Noi informații despre relaxarea restricțiilor. Interzicerea participării la pelerinaje și procesiuni religioase a fost eliminată

Noi informații despre relaxarea restricțiilor. În ultimele zile, numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus în România au fost tot mai scăzute, motiv pentru care autoritățile au decis să relaxeze câteva restricții. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că luni, 10 mai, guvernul a adoptat o hotărâre de guvern pentru prelungirea cu o lună a stării de alertă începând cu data de 13 mai. Potrivit acestuia, au fost inițiate relaxări ale unor restricții existente deja. Astfel, este permisă circulația persoanelor de religie musulmană în data de 13 mai, în intervalul orar 2-5 dimineața, pentru celebrarea Ramadanului. De asemenea, e eliminată restricția privind participarea la procesiuni religioase și se pot organiza procesiuni și pelerinaje religioase, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare.

Potrivit noilor informații, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectactorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinare, și se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu COVID19 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR-nu mai vechi de 72 de ore.

Se pot organiza în cinematografe, concerte și evenimente cu peste 50% din capacitatea spațiului, doar ca eveniment test/pilot, cu aprobarea si aviz de la CNSU, Ministerul Sănătății și pot participa persoane vaccinate. În ceea ce privește verificarea celor vaccinați, Raed Arafat a declarat că urmează să fie stabilit un protocol. Totodată, secretarul de stat a menționat că autoritățile nu obligă pe nimeni să se vaccineze, iar cei care nu doresc imunicarea pot participa la evenimentele-pilor dacă au un test negativ sau au trecut prin COVID19. Mai mult, Arafat a declarat că este posibil ca de la 1 iunie să apară alte relaxări, care vor fi decise într-o ședință ulterioară a guvernului.

FLorin Cîțu, despre relaxarea restricțiilor

Premierul României a declarat că eelaxarea restricțiilor ține cont de rata de vaccinare, iar din punctul său de vedere, persoanele care s-au vaccinat nu mai reprezintă niciun pericol în societate. Întrebat dacă se va renunța la masca de protecție în localitățile unde rata de vaccinare trece de 50%, Florin Cîțu a evitat să ofere un răspuns clar.

Cu toate astea, prim-ministrul s-a declarat optimist în privința atingerii numărului de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, chiar dacă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă declara în weekend că este puțin probabil ca obiectivul să poată fi atins cu actualul ritm de vaccinare. „Când avem un obiectiv ambițios sunt multe voci care spun că nu se poate. De 30 de ani auzim că nu se poate. Eu am spus că se poate și veți vede că se poate”, a comentat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: