Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu a făcut anunțul! Starea de alertă va fi prelungită și vor dispărea o parte din restricţii

Florin Cîțu a făcut anunțul! Starea de alertă va fi prelungită și vor dispărea o parte din restricţii

Florin Cîțu

Premierul Româniai, Florin Cîțu, a anunțat luni dimineața că starea de alertă va fi prelungită și că se va renunța la o parte din restricții. 

Starea de alertă va fi prelungită și vor dispărea o parte din restricţii

Florin Cîţu, prim-ministrul României, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, prelungirea stării de alertă. El a precizat, însă, şi că o parte din restricţiile aflate în prezent în vigoare vor fi eliminate, deoarece “nu mai au sens”, menţionând în acest context cele referitoare la staţiunile de schi.

Prelungirea stării de alertă, dar şi ce restricţii vor eliminate, vor fi decise luni, la ora 16:30, într-o şedinţă de Guvern. Aceste decizii vin după ce rata de incidenţă a scăzut la un nivel fără precedent în ultimele luni: 1,41 la mie. Doar trei judeţe şi Capitala au mai rămas în scenariul galben, adică au incidenţa peste 1,5 la 1.000 de locuitori

Potrivit unor surse din Guvern, ar fi vorba, printre altele, de redeschiderea piscinelor interioare, de eliminarea limitei de 30% şi 50% din baruri şi restaurante şi de o regulă prin care la incidenţe de 3 până la 7,5/1000, în aceste localuri vor avea acces doar persoanele vaccinate, testate sau care au avut COVID-19 în ultimele 6 luni.

De asemenea, ar putea fi permise din nou evenimente cu mai mult de 20 de persoane dacă acestea sunt testate, vaccinate sau imunizate. În ce priveşte industria hotelieră, s-ar putea elimina complet limitarea gradului de ocupare.

Alte propuneri ar viza măsuri ce se vor implementa odată cu atingerea unui anume grad de vaccinare într-o regiune sau judeţ. Astfel, la un grad de vaccinare de 50% s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în aer liber şi la restricţiile pe timp de noapte. Dacă gradul de vaccinare va atinge 70%, s-ar putea renunţa la obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice.

Se ridică restricțiile de weekend

Restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor se vor ridica, asta după ce rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a convocat deja Comitetul de urgență pentru a se analiza situația, după ce rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București, iar dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend.

”Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00”, a declarat la Digi24 Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii. Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Se pot redeschide însă sălile de sport, potrivit prefectului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: