Redactia.ro
Home » Știri » Restricții relaxate în Capitală. Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

Restricții relaxate în Capitală. Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

Restricțiile din București s-au relaxat, începând de luni, ora 00:00. Oficialii Capitalei s-au reunit, în prima zi de Paști, și au decis acest lucru, după ce incidența a coborât, de trei zile, sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. 

Restricțiile relaxate în Capitală. Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

Printre restricțiile care vor fi anulate, odată cu scăderea ratei de infectare, sunt cele referitoare la sălile de spectacol și restaurantele la interior. Concret, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca sălile de spectacole și restaurantele la interior să fie deschise la capacitate de 30%, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. De altfel, se vor putea organiza evenimente în aer liber cu maxim 300 de persoane, potrivit HotNews.

Restaurantele, magazinele și sălile de spectacole vor funcționa până la ora 21.00. Însă, carantina de noapte rămâne valabilă, dar nu după ora 20:00, așa cum era până de curând, ci după ora 22:00.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial (…) Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a spus prefectul Capitalei.

Alin Stoica, despre carantina de noapte

Restricția de circulație pe timp de noapte rămâne valabilă deoarece, potrivit lui Alin Stoica:”Suntem încă în scenariul galben. Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce și nu vrem să se întâmple lucrul ăsta,” a mai spus prefectul. Astfel, în intervalul 22:00-5:00 puteți ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere.

Duminică, rata de infectare din Capitală a fost pentru a treia zi consecutiv sub trei la mia de locuitori, mai exact, de 2,62 în scădere față de zilele precedente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: