Redactia.ro
Home » Știri » Rata de infectare va scădea în Capitală! Anunțul făcut de Nicușor Dan

Rata de infectare va scădea în Capitală! Anunțul făcut de Nicușor Dan

Rata de infectare va scădea în Capitală! Anunțul făcut de Nicușor Dan

Rata de infectare va scădea în Capitală! Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. 

Rata de infectare va scădea în Capitală

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat joi că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 scade în Municipiul Bucureşti. Acesta a adăugat că începând de sâmbătă, acest lucru va fi vizibil şi în valoarea indicelui privind numărul de îmbolnăviri, raportat la mia de persoane, în ultimele 14 zile, transmite Agerpres.

„Din fericire, numărul de îmbolnăviri de coronavirus scade în Bucureşti. Am avut azi 900 de persoane îmbolnăvite. E adevărat că indicele a crescut, acel indice de la 14 zile a crescut foarte puţin, dar o să vedeţi că începând de sâmbătă o să scadă foarte mult. Media pe ultimele şapte zile este mult mai bună decât media pe săptămâna dinainte.

Acesta este lucrul cel mai important şi el se datorează în mare măsură conştiinţei bucureştenilor, care au înţeles în special să poarte mască, să păstreze distanţa şi toate celelalte măsuri. Pe chestiunea coronavirusului, în opinia mea, în acest moment, mergem pe un drum bun şi rog încă o dată bucureştenii să păstreze măsurile pe care au început să le aplice”, a declarat Nicușor Dan.

Rata de infectare va scădea în Capitală! Mai mult, Nicușor Dan susține că în spitalele din Capitală vor fi amenajate 40 de paturi de terapie intensivă, dar nu mai devreme de 1 februarie.

„Pe ce înseamnă coronavirus, noi ne subordonăm Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ei dispun care dintre spitale intră în zona de coronavirus. Pe zona de spital nu există o problemă în Bucureşti. Există, cu fluctuaţii, o problemă pe paturile de terapie intensivă, pentru care am fost nevoiţi în mai multe momente să trimitem pacienţi în alte oraşe din România.

Din păcate, să construieşti paturi de terapie intensivă, chiar dacă ai bani, durează. În sensul că trebuie să ai certificat de urbanism, să vină ISU, să tragi curent, să tragi instalaţii de oxigen. E o procedură care durează şi cu asta suntem în curs, pentru vreo 40 de noi paturi de ATI, dar probabil că nu mai devreme de 1 februarie”, a spus primarul.

Coronavirus în România

Până astăzi, 17 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 577.446 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Rata de infectare va scădea în Capitală! Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.035 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 13.969 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: