Redactia.ro
Home » Știri » Război Firea-Voiculescu pe spitalul privat pentru copiii bolnavi de cancer

Război Firea-Voiculescu pe spitalul privat pentru copiii bolnavi de cancer

GALERIE FOTO (2) Firea

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea atacă asociația „Dăruiește viață”, care construiește primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Firea susține că fondatoarele asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, sunt doar „împinse în față” și că în spatele ONG-ului stă fostul ministru al sănătății din Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu. Voilescu este cel pe care edilul Capitalei îl acuză că „s-a opus transplantului în România”.

Toată cearta a pornit de la un share pe care Gabriela Firea l-a dat pe contul personal de Facebook unei postări controversate a creatoarei de modă Dana Budeanu, fapt criticat dur de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. „De ce ați share-uit postarea Danei Budeanu?” a fost întrebată Gabriela Firea, marți seara, la Digi24. „Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook? Chiar dumneavoastră militați pentru libera exprimare… pentru diversitate.” a replicat Gabriela Firea.

fondatoarele asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu
Fondatoarele asociației Dăruiește viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Președintele României a depus o coroană de flori la Colectiv

Întrebată dacă își asumă mesajul, ea a răspuns: „O postare share-uită miercurea trecută, care nu a supărat pe nimeni, și brusc aseară (…) s-a indignat lumea ca la un semn. După șase zile, repet, după șase zile! Deci mie asta îmi dă foarte mult de gândit și de bănuit că a fost o comandă în ceea ce mă privește”, a acuzat edilul. „Îmi pare rău de ipocrizia care se manifestă. Pentru că brusc, doar în legatură cu mine, există foarte multă pudibonderie. Să știți că și eu am copii. (…) Ce mă deranjează este manipularea și ipocrizia și faptul că o anumită persoană își face campanie electorală pentru alegerile locale de la anul transmițând informații parțiale, ca să nu spun eronate (…)”, a completat Firea. Ea a făcut referire la Vlad Voiculescu, care este candidatul PLUS la Primăria Generală, la alegerile de anul viitor.

Gabriela Firea susține că și ea, ca primar general, are o contribuție la acest spital privat, pentru că este construit pe un teren al Primăriei care ar valora un milion de euro.

„Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că și eu, ca primar general, am o contribuție (…) în construirea acestui spital – așa cum se spune, din fonduri exclusiv private – contribuție despre care nu vorbește absolut nimeni, poate nu întâmplător. (…) Acest spital se construiește – și foarte bine că se construiește și voi sprijini cu tot ceea ce pot și personal, și ca primar general – acest spital se construiește pe proprietatea Municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros – în jur de un milion de euro.

Atât Spitalul Marie Curie, Budimex, cum este cunoscut în popor, lângă care se construiește acest spital privat, cât și terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun: știți, nu vă supărați, spuneți dvs că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitați de contribuția majoră a Primăriei Capitalei, și anume prin punerea la dispoziție a acestui teren extrem de valoros”, a spus Gabriela Firea.

„Firea ne-a făcut ciuma roz sau albă”

După declarațiile primarului general din cadrul emisiunii, cele două fondatoare ale asociației au criticat-o și mai dur pe Gabriela Firea.

„Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare in care isi bate joc de noi, de proiectul si sustinatorii nostri. Doamna Firea ne-a facut ‘ciuma roz sau alba’. Doamna Firea incearca o marsava manipulare, sustinand ca eu si Carmen Uscatu suntem doar niste marionete ale lui Vlad Voiculescu

Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca si reputatia noastra. Va trebui sa dovedeasca spusele, caci 10 ani de munca si lupta pentru sansele la viata ale copiilor bolnavi de cancer nu merita a fi terfeliti in acest fel”, a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

Carmen Uscatu: „CĂUTĂM AVOCAT!”

La rândul ei, Carmen Uscatu a declarat că își caută avocat. Iată ce a scris aceasta pe Facebook!

„Nu pot sa privesc un om care minte fara sa reactionez. Daca nu sunt fata in fata cu el pentru mine e foarte greu.

Nu am putut sa o privesc pe Gabriela Firea in seara asta la Digi24.
Tot timpul insa am primit sms uri, mesaje pe FB, whatsup, telefoane. Prietenii mei erau oripilati.

Da, e oribil.

Dar mult mai oribila e umilinta SI DUREREA pe care o traiesc parintii ce nu isi pot salva copiii.

Pentru ca din cauza acestor incompetenti nu exista medicamente, nu exista spitale, ne-au plecat doctorii si asistentele.

Noi mergem mai departe.
Si da, cautam avocati!

Iar cu banii castigati din proces vom mai face ceva pentru copiii nostri”, a consemnat Carmen Uscatu pe contul său de Facebook.

Reacția lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a reacționat și el, în mediul online, la declarațiile primarului general. Iată ce a scris fostul ministru al Sănătății pe Facebook:

„Gabriela Firea, vorbind despre sine la persoana a treia, ne spune ca de fapt toata lumea ar trebui sa ii fie recunoscatoare pentru ca dansa, Primar General Gabrielei Firea, a fost de acord ca spitalul pentru copiii bolnavi cu cancer sa fie construit de Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu.

Doamna primar acuza apoi ca „uitati de contributia primariei”. In 2017, chiar dansa, in marinimia sa de Pimar General si pesedist pe deasupra – deci stapan absolut, a fost de acord ca pe acel teren, unde inainte ne spune ca era si sera si statie de gaz si nu stiu ce ateliere, sa apara acest spital care acum atat de tare o incurca. Ne spune si ca valoreaza 1 milion de euro.

Redau aici doar trei replici:

Gabriela FIREA: sa se aminteasca public contributia Primariei Capitalei.
Cosmin PRELIPCEANU: este contributia bucurestenilor
Gabriela FIREA: bucurestenii nu puteau nici sa fi vrut”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: