Redactia.ro
Home » Știri » Reacția Arhiepiscopiei Tomisului, după ce IPS Teodosie a fost amendat de 3 ori pentru nerespectarea carantinei

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului, după ce IPS Teodosie a fost amendat de 3 ori pentru nerespectarea carantinei

Forțele de ordin l-au sancționat în decursul zilei de 24 ianuarie de 3 ori pe IPS Teodosie pentru nerespectarea carantinei. Arhiepiscopul Tomisului a participat la manifestările de Ziua Unirii Principatelor Române, ignorând astfel măsurile impuse de situația epidemiologică dificilă cu care se confruntă România în acest moment.

IPS Teodosie a fost amendat de 3 ori pentru nerespectarea carantinei

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a transmis în decursul zilei de 24 ianuarie că a sancționat după cum prevede legea un bărbat care nu a respectat măsura de carantinare. Este vorba de IPS Teodosie, care a participat la manifestările de Ziua Unirii Principatelor Române.

Măsura care impune izolarea acestuia a fost dispusă la sfârșitul săptămânii trecute, iar el a fost sancționat ce a participat la o slujbă în Catedrala Arhiepiscopiei după un eveniment public dedicat Unirii Principatelor Române. Ulterior, a luat parte și la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis din Constanţa.

„Astăzi, în jurul orei 14,25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului: „E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”

După ce informațiile prezentate anterior au fost făcute publice, Arhiepiscopia Tomisului a reacționat și l-a apărat pe IPS Teodosie. Conform declarațiilor reprezentanților oficiali, decizia de carantinare a fost comunicată abia în decursul zilei de 24 ianuarie, motiv pentru care sancțiunile nu au fost aplicate pe bună dreptate.

Astfel, sunt considerate ilegale și vor fi contestate în instanță.

„Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ianuarie 2022, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate”, a transmis, luni, 24 ianuarie, biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: