Redactia.ro
Home » Știri » Reacția dureroasă a unei profesoare care și-a pierdut elevii în cutremurul din Maroc: ”Toți sunt morți””

Reacția dureroasă a unei profesoare care și-a pierdut elevii în cutremurul din Maroc: ”Toți sunt morți””

În urmă cu o săptămână, un cutremur cu o magnitudine de 6,8 grade a lovit Marocul, declanșând o serie de evenimente tragice care au devastat comunități întregi. Una dintre poveștile care a captivat inimile oamenilor este cea a Nesreen Abu ElFadel, o profesoară de limbă arabă și franceză, care și-a dedicat viața educației copiilor săi.

Aflată în Marrakesh în momentul seismului, ea a făcut un gest de curaj și devotament pentru elevii săi, iar ceea ce a descoperit în satul lor natal, Adaseel, a fost de-a dreptul șocant.

Reacția neașteptată a profesoarei din Maroc

Adaseel, satul montan în care se aflau școala și elevii lui Nesreen Abu ElFadel, se afla mai aproape de epicentru decât Marrakesh. Cutremurul a lovit cu o forță devastatoare, lăsând în urmă o cale de distrugere. Profesoara a primit vestea cumplită că toți cei 32 de elevi ai săi, cu vârste cuprinse între șase și 12 ani, muriseră în urma acestui dezastru.

Profesoara Nesreen Abu ElFadel nu putea rămâne nepăsătoare în fața durerii și a dorinței de a-și revedea elevii. Îndurerată și plină de speranță, s-a întors în sat pentru a-i căuta.

„Mi-am imaginat cum țineam în mână foaia de prezență a clasei mele și puneam o linie pe numele unui elev după altul, până când am șters 32 de nume; acum sunt toți morți”, a mărturisit aceasta.

Are sufletul îndurerat după pierderea elevei preferate

Cu inima grea, a descoperit cum a fost găsită una dintre elevele sale, Khadija, o fetiță de numai șase ani. Trupul micuței zăcea lângă cel al fratelui ei, Mohamed, alături de cele ale surorilor sale, Mena și Hanan, în patul lor. Profesoara presupune că acești copii erau în somn când cutremurul i-a luat prin surprindere. Toți acești micuți, pe care ea îi numea „îngeri”, au pierit într-un moment de cumplite groază.

„Khadija era preferata mea. Era foarte drăguță, inteligentă, activă și îi plăcea să cânte. Obișnuia să vină la mine acasă, iar mie îmi plăcea să învăț și să vorbesc cu ea”, a povestit profesoara.

Nesreen Abu ElFadel și-a dedicat viața educației acestor copii. În ciuda sărăciei și a crizei economice care a afectat țara, micuții au rămas dornici să învețe și să se dezvolte. Pentru ei și familiile lor, școala reprezenta „cel mai important lucru din lume”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: