Redactia.ro
Home » Știri » Reacția lui Ilan Laufer după ce s-a spus că în casa familiei lui funcționa un cămin al groazei: „N-am nicio legătură, nici cu casa, nici cu ce se întâmplă acolo”

Reacția lui Ilan Laufer după ce s-a spus că în casa familiei lui funcționa un cămin al groazei: „N-am nicio legătură, nici cu casa, nici cu ce se întâmplă acolo”

Iată reacția lui Ilan Laufer după ce s-a spus că în casa familiei lui funcționa un cămin al groazei!

Reacția lui Ilan Laufer după ce s-a spus că în casa familiei lui funcționa un cămin al groazei

Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Mihai Tudose, în perioada 29 iunie 2017 – 29 ianuarie 2018, a dat un interviu  în urma apariției informației conform căreia s-ar fi descoperit un nou „cămin al groazei” care funcționează fără autorizație în județul Ilfov, într-o casă ce ar aparține familiei sale.

Laufer susține că aceasta este o informație falsă și recunoaște că a locuit în acea casă care a fost deținută de tatăl său până cu câteva luni în urmă, când a fost vândută unei terțe persoane care a decis să transforme locația într-un azil de bătrâni. Fostul ministru a explicat că centrul a funcționat cu toate autorizațiile necesare până când, în urma unui control al Direcției de Sănătate Publică (DSP), s-a constatat că gardul este cu 10 cm mai jos decât prevederile legale, ceea ce a dus la suspendarea activității. Ulterior, Laufer povestește că situația a fost remediată, însă în același timp au fost făcute demersurile necesare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a reloca rezidenții:

„Asta era procedura, asta au făcut, au acționat în conformitate cu legea. Problemele acolo au început din prima zi, cu vecinii care au chemat poliția de vreo 300 de ori timp de șapte luni. De fiecare dată au venit, au constatat că totul este în regulă, că toate actele, sunt în ordine”, a explicat Ilan Laufer pentru psnews.ro.

Căminul din Corbeanca este sub coorbonarea Asociației Căminul de Bătrâni Romantic Club, din ce susține fostul ministrul.

Ilan Laufer: „Condițiile sunt de cinci stele”

Acesta susține că toate condițiile în care sunt îngrijiți bătrânii și persoanele cu dizabilități sunt de „cinci stele”:

„E un material mincinos! Și titlul, și cum e prezentat acel material, totul e mincinos și nedrept. Nu este casa mea. Am locuit acolo, într-adevăr, o perioadă, dar este casa tatălui meu. Este un contract, o promisiune de vânzare-cumpărare semnată anul trecut, la finalul anului, cu o doamnă, persoană fizică, care are și un contract de comodat, care a decis că vrea să facă acolo un azil pentru bătrâni. Asta este tot ce am știut eu despre ce se întâmplă acolo. După aia am aflat că sunt și persoane cu dizabilități care ar fi acolo, dar acesta este domeniul pe care nu-l cunoșteam.

Au fost foarte multe presiuni și plângeri din partea vecinilor. Centrul, din câte cunosc, a funcționat cu toate autorizațiile la zi, dar la presiunea vecinilor, în urmă cu o lună sau mai puțin, a avut loc și un control pe baza unor presiuni inimaginabile din partea vecinilor, care nu doreau sub nicio formă să aibă un azil de bătrân în preajmă. O discriminare grosolană la adresa acestor oameni. Au pus o presiune uriașă pe autorități de nenumărate ori și până la urmă a venit DSP la un control și a constatat că gardul este mai jos cu 10 cm. Vă dați seama, n-au reușit să găsească absolut nimic în interior, unde condițiile sunt de cinci stele. Am permis și celor de la Digi, și de la Antena să vină să filmeze acolo. Am cerut voie celor care sunt acolo tocmai ca să nu existe niciun fel de suspiciune că oamenii n-ar fi îngrijiți bine sau ceva de genul ăsta”, a mai declarat Ilan Laufer pentru sursa menționată.

Ilan Laufer: „N-am nicio legătură, nici cu casa, nici cu ce se întâmplă acolo”

Totodată, fostul ministru afirmă că nu are nicio legătură cu imobilul și ceea ce se întâmplă acolo, deși a locuit acolo în trecut. El menționează că casa nu este un loc de groază, iar acest lucru a fost confirmat de persoanele care au efectuat controale și de reprezentanții presei:

„Mai departe, după ce le-au dat această suspendare de activitate, mi s-a comunicat că au făcut toate demersurile necesare să remedieze. S-a remediat, n-a mai interesat pe nimeni, dar între timp a făcut și demersurile către DGASPC ca să vină să-i relocheze pe acei oameni. Asta era procedura, asta au făcut, au acționat în conformitate cu legea. Problemele acolo au început din prima zi, cu vecinii care au chemat poliția de vreo 300 de ori  timp de șapte luni. De fiecare dată au venit. Au constatat că totul este în regulă, că toate actele, sunt în ordine.

Eu n-am nicio legătură, nici cu casa, nici cu ce se întâmplă acolo, doar că am locuit în acea casă care este casa tatălui meu și căminul nu este de groază deloc. Și asta au constatat toți cei care au fost acolo în control și cei care au fost din partea presei, dar se comit abuzuri, din păcate, în această țară. Din păcate, autoritățile locale și centrale cedează câteodată presiunilor venite din partea oamenilor, pe nedrept, și din punctul meu de vedere abuziv și discriminatoriu. Nu e căminul groazei, în primul rând, și cel mai important este că nu e la mine acasă. Tatăl meu a vândut către o persoană fizică, care a decis că vrea mai departe să facă asta”, a mai susținut fostul ministru PSD.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: