Redactia.ro
Home » Știri » Reacția lui Raed Arafat, după cozile la benzină și ulei: “Singurele rezerve pe care trebuie să le avem acasă”

Reacția lui Raed Arafat, după cozile la benzină și ulei: “Singurele rezerve pe care trebuie să le avem acasă”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le cere românilor să nu cadă pradă știrilor false sau dezinformărilor. Oficialul vine cu câteva recomandări care, după informațiile care au provocat cozi la benzină sau ulei în toată țara. Iată care sunt singurele rezerve pe care trebuie să le avem acasă, potrivit șefului DSU.

După cozile la benzină și ulei, Raed Arafat vine cu câteva recomandări practice pentru toți românii.

Reacția lui Raed Arafat, după cozile la benzină și ulei: “Singurele rezerve pe care trebuie să le avem acasă”

Iată prima reacție a lui Raed Arafat, după ce românii au luat cu asalt benzinăriile și magazinele cu produse alimentare de bază, după ce au dat curs unor informații alarmiste.

“Deci, nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, să meargă, cum s-a întâmplat în ultima perioadă… Ba a venit știrea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul, din fericire, nu s-a reușit, acolo explicațiile au venit foarte rapid și oamenii nu au căzut pradă acestei dezinformări”, a explicat Raed Arafat, într-o declarație de presă de la Palatul Victoriei.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a atras atenția că singurele rezerve pe care trebuie să le avem acasă sunt cele de care am putea avea nevoie în cazul unui dezastru natural, o recomandare pe care a mai făcut-o în ultimii ani.

“La acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta. Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe”, a mai explicat Arafat.

În caz de cutremur, de exemplu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă fiecărei familii să aibă un plan de urgenţă, dar şi un kit de supravieţuire care să conţină bunuri şi obiecte suficiente şi necesare pentru a putea răzbi între 3 şi 5 zile.

Din trusă nu trebuie să lipsească apa și alimentele conservate, cu termen lung de păstrare. Totodată, sunt necesare și obiecte de igienă, îmbrăcăminte specifică anotimpului şi încalţăminte rezistentă.

Ar fi util să aveţi la îndemână o mică rezervă de materiale de prim-ajutor şi medicamente de strictă necessitate. Este bine să avem o lanternă cu baterii de rezervă, actele de identitate şi un telefon mobil cu acumulator de rezervă.

Cozi la benzină, pașapoarte, dar și la ulei și făină

După ce au stat la coadă pentru benzină și pașapoarte, în weekend, românii au golit și rafturile magazinelor în căutare de ulei și făină.

Iar acest lucru s-a întâmplat după ce s-au speriat că alimentele de bază s-ar putea scumpi sau poate chiar ar putea să rămână fără stocuri.

Și ca măsură de a contracara tendința clienților de a goli rafturile de produse de bază, unele magazine au fost nevoite să raționalizeze vânzarea unora dintre ele.

Autoritățile dau însă asigurări că sunt suficiente stocuri și nu e cazul să ne facem provizii. De întreaga situație profită speculanții, care cresc prețurile pentru a-și spori câștigurile în urma cererii crescute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: