Redactia.ro
Home » Știri » Reacția părinților victimelor din Colectiv la aflarea veștii că Piedone va fi eliberat: «A fost doar o arestare pentru a închide gura străzii»

Reacția părinților victimelor din Colectiv la aflarea veștii că Piedone va fi eliberat: «A fost doar o arestare pentru a închide gura străzii»

parinti victime colectiv

Cristian Piedone este eliberat din închisoare în ziua de 21 iunie după ce Instanța Supremă i-a achitat acuzațiile de neglijență în serviciu. Astfel, el a scăpat basma curată în dosarul Colectiv, iar părinții celor care și-au pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie sunt mai revoltați ca oricând și își strigă nemulțumirea.

Reacția părinților victimelor din Colectiv la aflarea veștii că Piedone va fi eliberat

Eugen Iancu și-a pierdut fiul, pe Alexandru, în vârstă de 22 ani, la trei săptămâni după ce băiatul a scăpat cu viață din incendiul de la Colectiv. Bărbatul a devenit vocea Asociației Colectiv GTG 3010. Cei de la Impact au vorbit cu acesta, iar bărbatul susține că arestarea lui Piedone a fost doar un act făcut pentru a calma populația inflamată după incendiul de la Colectiv, nu ca un act prin care într-adevăr s-a urmărit pedepsirea celor vinovați pentru cumplitul incendiu care a curmat viața atâtor oameni. Conform lui Eugen Iancu, încă de la început procurorii și autoritățile i-au lăsat lui Cristian Popescu Piedone o portiță de scăpare.

Cristian Popescu Piedone mai avea de ispășit 3 ani din sentința de 4 ani definitivă care fusese redusă de la 8 ani și 6 luni cât primise în primă instanță. Eugen Iancu consideră că procurorii și magistrații au făcut o mare grșeală pentru că nu au fost condamnate în dosar și cele două directoare care au semnate actele de funcționare ale clubului înainte de primarul acuzat. Avocații lui Piedone au intervenit pe o cale extraordinară de atac și astfel au reușit să obțină eliberarea din închisoare a fostului edil.

„Era, dacă pot să spun așa de așteptat de la prima decizie. În momentul în care eliberezi directoarele dar reții primarul, era normal. Justiția și-a făcut treaba față de ….să spunem că în mod normal trebuiau arestate și directoarele. Ele erau principalele vinovate, ele au depus semnăturile peste care primarul a semnat. Din punctul meu de vedere s-a lăsat calea de eliberare de la început.

A fost doar o arestare pentru a închide gura străzii. Să ne arate că, domnule noi condamnăm. Eu era sigur că se va întâmpla asta încă de anul trecut.”, a declarat Eugen Iancu, conform Impact.ro. 

Ce s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie 2015

Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album.

Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a ieși din club, însă mulți au pierit arșid e flăcări sau pur și simplu pentru că au fost călcați în picioare.

În afara celor 65 de persoane care au decedat, unele pe loc, altele după o perioadă, unele din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale,  peste 160 de persoane au fost rănite. La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că nu erau stabilite și nici respectate normele de siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: