Redactia.ro
Home » Știri » Reacţia talibanilor după ce prinţul Harry a mărturisit că a ucis 25 de inamici în Afganistan: „Să vină în Afganistan dacă este bărbat”

Reacţia talibanilor după ce prinţul Harry a mărturisit că a ucis 25 de inamici în Afganistan: „Să vină în Afganistan dacă este bărbat”

Talibanii îl critică pe prințul Harry, după ce a mărturisit că a ucis 25 de inamici în Afganistan. Iată ce a declarat comandantul acestora!

Reacţia talibanilor după ce prinţul Harry a mărturisit că a ucis 25 de inamici în Afganistan

Comandantul taliban Molavi Agha Gol a spus în urma afirmațiilor prințului Harry că este un învins care a fugit la palatul „bunicii” și că dacă se consideră un bărbat adevărat îl așteaptă din nou în Afganistan:

„Noi suntem încă aici, conducând, dar el a fugit la palatul bunicii sale. Este un mare ratat care a încercat să atragă atenția”.

Este un învins și îi este frică să meargă într-o zonă de luptă. Am făcut istorie dându-l pe el și armata lui afară din țara noastră și ar trebui să fie foarte supărat pentru asta

Dacă este un bărbat adevărat și nu un învins nenorocit, să vină din nou în Afganistan”, a spus Molavi Agha Gol.

Prințul Harry a ucis 25 de talibani în Afganistan

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a servit în două misiuni împotriva talibanilor. El a spus că nu este nici mândru, nici rușinat că a făcut acest lucru și a descris eliminarea țintelor ca și cum ar fi îndepărtat „piese de șah” de pe o tablă

Prințul Harry a recunoscut că a ucis 25 de persoane în timpul perioadei în care a fost pilot de elicopter Apache în Afganistan, a relatat joi presa britanică, citând o autobiografie care urmează să fie publicată în curând. Acesta a efectuat două misiuni împotriva talibanilor, mai întâi ca controlor aerian avansat care a solicitat lovituri aeriene în 2007-2008, apoi pilotând elicopterul de atac în 2012-2013.

Harry a servit timp de 10 ani în armata britanică, ajungând la gradul de căpitan, și a descris perioada petrecută în armată ca fiind anii săi de formare.

În cartea sa, „Spare”, care urmează să fie lansată săptămâna viitoare, el a spus că a întreprins șase misiuni ca pilot care l-au condus la „luarea de vieți omenești”, a relatat Daily Telegraph.

Prințul Harry: „Numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție”

Prima sa misiune s-a desfășurat sub o interdicție strictă de știri din motive de securitate, cu care au fost de acord instituțiile media britanice. A fost nevoit să se întoarcă acasă când o publicație străină a încălcat embargoul. El nu a discutat niciodată în mod public despre câți talibani a ucis.

Camerele video montate pe botul elicopterului său Apache i-au permis să își evalueze misiunile  și să stabilească cu certitudine câți a ucis.

„Numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție, dar nici nu mă jenează”, a scris el.

El și-a justificat acțiunile din cauza amintirii atacurilor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite și după ce a întâlnit familiile victimelor.

Responsabilii și simpatizanții lor erau „dușmani ai umanității”, iar lupta împotriva lor a fost un act de răzbunare pentru o crimă împotriva umanității, a adăugat el.

De atunci, Harry și-a exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea sa, nu doar din cauza statutului său regal, ci și din cauza perioadei în care a luptat împotriva extremiștilor.

The Telegraph a citat extrase din versiunea spaniolă a autobiografiei pe care a obținut-o după ce a fost pusă din greșeală în vânzare în librării joi, înainte de a fi retrasă.

 

Sursa foto: Daily Mail | Hepta Bestimage / CBS

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: