Redactia.ro
Home » Stil de viață » Reacția unui turist străin după ce a vizitat România. Încă este în stare de șoc

Reacția unui turist străin după ce a vizitat România. Încă este în stare de șoc

Singurele orașe din România unde străzile nu au nume! Cum este posibil

România are multe de oferit lumii, atât din punct de vedere al punctelor de interes turistic, cât și din punct de vedere cultural. În ultima perioadă, un turist străin de origine africană a povestit despre impresiile sale după ce s-a plimbat prin România, dezvăluind cum a reacționat la diferențele culturale și sociale întâlnite aici. Aceasta a fost o experiență plină de surprize și șocuri pentru tânărul turist, care și-a împărtășit experiențele într-un clip viral pe TikTok.

Afecțiunea în public și surpriza culturală

Unul dintre primele lucruri care l-au surprins pe tânărul african a fost modul în care românii își arată afecțiunea în public. Venind dintr-o cultură unde aceste manifestări sunt mai rezervate, turistul a fost șocat să vadă cupluri care se sărută și se îmbrățișează în locuri publice. El a povestit cu amuzament și uimire despre această experiență:

Un șoc pentru mine a fost afecțiunea în public. Dumnezeule, prima oară m-am gândit ‘Ce se întâmplă aici? De ce toți oamenii se sărută în locuri publice?’. Pe parcurs am realizat că în România e normal. Deci, dacă aveți de gând să veniți aici, să luați aminte că afecțiunea în public este un lucru normal în România”, a explicat tânărul.

Această observație evidențiază diferențele culturale semnificative și modul în care percepțiile despre comportamentele sociale pot varia considerabil între diferite regiuni ale lumii.

Lipsa de comunicare între vecini

Un alt aspect care l-a surprins pe turist a fost lipsa de comunicare între vecini. În cultura sa de origine, salutul și întrebările despre starea de bine sunt practici comune și așteptate. În România, însă, tânărul a observat că aceste interacțiuni nu sunt la fel de frecvente și că mulți oameni evită să își salute vecinii:

Un alt șoc a fost când am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor ‘bună dimineața’, reacționează ca și cum i-ai deranjat. De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă ‘ce mai faci?’. E normal aici, în România, să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut”, a continuat turistul african.

Această diferență culturală a fost una dintre cele mai marcante pentru el, subliniind modul în care normele sociale pot varia de la o țară la alta.

Șocul cultural și fumatul în public

Cel mai mare șoc cultural pentru tânărul turist a fost să vadă femei fumând pe stradă. În cultura sa de origine, acest comportament este inacceptabil, iar vederea femeilor fumând i-a provocat un adevărat șoc:

Al doilea șoc a fost să văd femei fumând. Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal”, a povestit tânărul din Africa.

Această experiență a fost deosebit de tulburătoare pentru el, ilustrând cât de diferite pot fi normele sociale în diverse părți ale lumii. Totodată, turistul a observat și alte aspecte ale civilizației românești, cum ar fi modul în care sunt tratați cei în vârstă. El a remarcat că, în România, oferirea locului în mijloacele de transport public unui bătrân poate fi uneori refuzată cu indignare:

De asemenea, să oferi locul tău unui bătrân în semn de respect nu este un lucru foarte comun. În România, dacă oferi locul tău din autobuz sau orice alt mijloc de transport, unui bătrân, acesta o să îți reproșeze că nu are nevoie de locul tău pentru că nu e atât de bătrân. Deci, dacă vii în România, vezi-ți de treaba ta și nu te ridica să oferi loc până când nu îți cere cineva să faci asta și să-i ajuți”, a mai adăugat tânărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: