Redactia.ro
Home » Stil de viață » Recomandari pentru alegerea celor mai bune seminte de legume profesionale

Recomandari pentru alegerea celor mai bune seminte de legume profesionale

Culturile bogate si sanatoase au intotdeauna la baza seminte calitative. Este o regula pe care marii agricultori o pun anual in practica.  In felul acesta, cei mai multi dintre ei aleg sa foloseasca doar seminte de legume profesionale. Acestea sunt atent selectate deoarece trebuie sa intruneasca anumite aspecte precum: rezistenta la conditiile de clima a unei anumite zone, dar si gradul de rezistenta impotriva daunatorilor.

 

Cum sunt obtinute semintele de legume profesionale

 

Semintele de legume profesionale sunt rezultate din combinarea a mai multor tipuri de seminte. Practic, proprietatile rezultate din incrucisarea liniilor parentale sunt transmise in materialul genetic al plantei obtinute. Ulterior, plantele parentale sunt imbinate, iar noile seminte obtinute dispun de proprietatile ambelor linii parentale. Astfel, se obtin seminte de legume profesionale pentru culturi bogate, cu un randament crescut. Gustul, forma, culoarea si rezistenta crescuta la boli sunt doar cateva dintre caracteristicile solicitate in fiecare an de catre marii agricultori. Iar aceste cerinte sunt perfect justificate deoarece doar culturile calitative vor putea genera profit.  De asemenea, semintele de legume profesionale nu doar ca reusesc sa creasca profitul fermierilor, insa contribuie in egala masura si la confortul acestora. De exemplu, sunt seminte de rosii gandite special pentru a genera o recolta bogata, insa aceasta nu este singura caracteristica. Frunzele sunt produse in cantitati mai mici, spre deosebire de fructe. Ceea ce inseamna ca economiseste timpul pe care agricultorul l-ar fi pierdut incerand sa elimine frunzele nedorite. Adevaratul avantaj, insa, se regaseste in faptul ca semintele de legume profesionale au capacitatea de a oferi o productie mai mare, decat in cazul semintelor de legume obisnuite.

 

Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand alegi seminte de legume profesionale

 

Fie ca vorbim despre agricultori cu ani de experienta in domeniu sau de oameni simpli ce practica gradinaritul din pasiune, este foarte important sa cunoastem cateva aspecte care sa ajute la alegerea semintelor potrivite in functie de cei mai importanti factori (sol, perioada, temperatura, etc.). In principiu, informatiile exacte se gasesc intotdeauna pe ambalajul semintelor.  Adesea, sezonul rece reprezinta momentul propice pentru luarea celor mai bune decizii. Dupa recoltele obtinute toamna, iti vei da seama cu exactitate ce culturi au dat randament, care soiuri au fost cele mai bune, daca vei continua sa alegi aceleasi soiuri sau esti nevoit sa te reorientezi. Planurile facute din timp vor atrage intotdeauna succesul.  O alta recomandare este sa urmaresti asa-zisele programe pilot care se desfasoara inclusiv in Romania. Producatorii semintelor de legume propun constant noi soiuri pe piata care sunt intotdeauna testate prin intermediul programelor de acest tip. In functie de rezultatele obtinute, poti lua cea mai buna decizie.

 

Semintele de legume profesionale si gradul de rezistenta la boli

 

Multe seminte de legume profesionale sunt concepute special pentru o rezistenta sporita in privinta bolilor. De asemenea, sunt soiuri de seminte ce pot face fata cu succes secetei. Astfel, pot fi semanate chiar si in zone sau in perioade in care apa este mai putin prezenta.  Seminte de legume profesionale pentru culturi mici. Semintele profesionale nu sunt destinate doar culturilor de mari dimensiuni. Acestea pot fi folosite si de catre gradinarii amatori, in propria gradina. In aceasta situatie, atentia trebuie sa fie focusata asupra pozitionarii terenului. In functie de zonele in care gradina este pozitionata (la umbra, la soare) si de caracteristicile solului (uscat, umed), vei afla cu exactitate ce tip de seminte sunt potrivite. Este indicat sa citesti intotdeauna specificatiile de pe ambalajul semintelor si alege-le intotdeauna pe cele care se potrivesc tipului de sol pe care urmeaza sa le cultivi.

 

Unde se gasesc cele mai bune seminte de legume profesionale 

 

Semintele de legume se gasesc in general, in magazinele agricole sau le poti achizitiona direct de la producatori sau distribuitori. In magazinul online Crop Market gasesti seminte legume pentru profesionisti , diferite soiuri. Poti alege dintr-o gama variata, de la seminte de castraveti, seminte de ardei profesionale, pana la seminte de morcovi si pepene rosu.

Alege doar soiuri calitative si sigur vei obtine recolte de invidiat!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini