Redactia.ro
Home » Monden » Reconciliere parțială în familia regală. Prințul reapare la evenimente oficiale fără a relua îndatoririle

Reconciliere parțială în familia regală. Prințul reapare la evenimente oficiale fără a relua îndatoririle

Prințul Harry și familia lui regală, războiul continuă. Palatul Buckingham se opune cărții lui Harry

Regele Charles a decis recent să îi permită fratelui său, Prințul Andrew, să revină în sânul Familiei Regale, însă fără să reia îndatoriri oficiale. Această mișcare surprinzătoare vine după o perioadă tensionată, în care Ducele de York a fost în centrul unui scandal major, care i-a afectat reputația. În ciuda faptului că a fost exclus din viața publică, aparițiile recente la evenimentele regale sugerează o reconciliere parțială, dar fără revenirea la funcțiile oficiale pe care le deținea anterior.

Prințul Andrew, readus în atenția publicului

După acuzațiile de agresiune sexuală și retragerea sa din viața publică, Prințul Andrew a fost rar văzut în cadrul evenimentelor oficiale. Însă în ultimele luni, el a reapărut la mai multe evenimente alături de familia sa. Cel mai notabil moment a avut loc la o ceremonie religioasă din Scoția, unde a fost fotografiat alături de Prințul William și Prințesa Kate. Aceasta a fost percepută ca o aprobare publică a revenirii sale parțiale în viața familiei regale.

Decizia de a-l readuce pe Andrew în familie a fost o surpriză, mai ales având în vedere presiunile pe care Charles și Prințul William le-au exercitat asupra Reginei Elisabeta, în 2022, pentru a-i retrage titlurile militare Ducelui de York. Totuși, aceasta nu implică revenirea la funcțiile publice. Conform surselor, Regele Charles încearcă să echilibreze imaginea familiei, permițându-i fratelui său să fie prezent, dar fără îndatoriri oficiale, într-un efort de reconciliere și pentru a reduce tensiunile interne.

Tensiunile persistă în relația dintre Regele Charles și Prințul Andrew

Deși revenirea sa în Familia Regală este vizibilă, tensiunile dintre Prințul Andrew și Regele Charles nu s-au diminuat complet. O sursă importantă de fricțiune între cei doi este legată de locuința Ducelui de York, Royal Lodge, situată la Windsor. Regele Charles dorește ca fratele său să accepte o reședință mai mică, sugerând o reducere a cheltuielilor regale, însă Andrew este reticent față de această schimbare.

Această problemă imobiliară a generat controverse în cadrul familiei, iar refuzul lui Andrew de a-și părăsi actuala reședință a complicat eforturile Regelui de a reduce cheltuielile regale. Situația este departe de a fi rezolvată, iar presa britanică monitorizează îndeaproape evoluțiile din acest conflict familial.

Palatul Buckingham și Kensington păstrează tăcerea

Până acum, nici Palatul Buckingham, nici Palatul Kensington nu au oferit declarații oficiale privind revenirea lui Andrew în Familia Regală. Decizia a fost percepută drept una privată, luată în urma numeroaselor discuții între Regele Charles și fratele său. Mișcarea surprinzătoare vine în urma plății unei sume mari de bani de către Prințul Andrew, în 2022, pentru a încheia acuzațiile de agresiune sexuală aduse de Virginia Giuffre.

Chiar dacă în prezent Ducele de York nu mai are îndatoriri publice, surse apropiate familiei regale sugerează că el este mai prezent decât înainte în viața privată a membrilor Familiei Regale, în special alături de Regele Charles și ceilalți membri seniori.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: