Redactia.ro
Home » Știri » Record în Israel. Nu a mai raportat niciun deces de COVID, pentru prima dată în 10 luni

Record în Israel. Nu a mai raportat niciun deces de COVID, pentru prima dată în 10 luni

Record în Israel. Țara nu a mai raportat nicio persoană moartă din cauza coronavirsului, pentru prima dată în ultimele zece luni.  Ultima oară când s-a întâmplat ca Israelul să nu mai înregistreze niciun deces de COVID-19 a fost în  iunie 2020. Dacă atunci a fost posibil acest lucru datorită măsurilor de carantinare, de această dată totul se datorează campaniei de vaccinare.

Record în Israel. Nu a mai raportat niciun deces de COVID, pentru prima dată în 10 luni

Derularea cu rapiditate și eficiență a campaniei de vaccinare din Israel, dă roade Pentru prima dată în ultimele zece luni, țara nu a mai raportat niciun deces din cauza virsului SARS-COV2. De la începutul celor patru luni de campanie de imunizare și până în prezent, 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze din serul anti-COVID, transmite Antena 3.ro

De altfel, încă din ianuarie, când Isarelul avea 8.000 de cazuri pe zi, în urma vaccinării s-a ajuns la o medie de 140 de cazuri zilniceLa nivel mondial, Israelul are cea mai mare rată de vaccinare. Joi, a fost atins un alt record. Cinci milioane de persoane au fost imunizate. De altfel,  Ministerul Sănătății a anunțat că 53% dintre cetățenii au primit ambele doze de vaccin.

În Israel nu se mai poartă mască în aer liber

În Israel nu mai este obligatorie masca de protecție în aer liber, în urma scăderii numărului cazurilor de persoane infectare și eficienții campaniei de vaccinare. La interior, însă, se menține obligativitatea de a purta mască în spații închise.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”.