Redactia.ro
Home » Știri » Regimul alimentar al lui Ion Iliescu: Ce dietă minune are la 93 de ani

Regimul alimentar al lui Ion Iliescu: Ce dietă minune are la 93 de ani

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a păstrat mereu un aer de mister în jurul rutinei sale de menținere a sănătății, răspunzând cu umor la întrebările despre secretul vitalității sale: „Este secret!”.

Regimul alimentar al lui Iliescu este inspirat din principiile alimentației biochimice, un tip de dietă disociată promovată de nutriționistul Ion Popa Blaga. Această metodă separă consumul de proteine, glucide și lipide, și are ca obiectiv reducerea dependenței de medicamente și ocolirea necesității intervențiilor chirurgicale, fiind deosebit de benefică pentru persoanele cu probleme cardiace grave.

Nutriționistul Blaga susține eficacitatea acestei diete: „Nu cunosc alt regim alimentar care să ajute atât de eficient în recuperarea cardiacă”.

Preferințele culinare ale lui Iliescu se îndreaptă către alimente de calitate și gustoase, cum ar fi mușchiulețul de vită, pe care îl savurează în mod special. Pentru o porție de 200 grame, lista de ingrediente include două grame de piper verde boabe, un maximum de 100 mililitri de zeamă de vită, câteva linguri de ulei de măsline și, pentru a adăuga o notă distinctivă, puțin coniac.

La preparare, mușchiulețul se unge cu ulei și se pune în tigaie, având grijă să nu fie gătit excesiv, deoarece carnea de vită este preferată puțin sângerândă. Între timp, se pregătește sosul prin stingerea cu zeama obținută din oase de vită fierte timp de câteva ore. În final, mușchiulețul se condimentează cu piper și se decorează cu roșii cherry și felii de mango, alături de o reducție de oțet balsamic cu sos de soia, pentru a completa preparatul delicios.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini