Redactia.ro
Home » TV » Regina Elisabeta a ales să nu participe la botezul copilului Ducilor de Sussex?!

Regina Elisabeta a ales să nu participe la botezul copilului Ducilor de Sussex?!

GALERIE FOTO (2)

Regina Elisabeta nu va fi prezentă la ceremonia de botez a fiului nepotului său, Harry și a soției lui, Meghan. Botezul va avea loc luna viitoare la Capela St George.

La ceremonia de botez a micuțului este așteptată întreaga familie regală, dar și familia lui Meghan Markle. Mama ei, Doria, va veni din nou din Statele Unite unde s-a întors de puțin timp, după ce a locuit o perioadă cu fiica ei și prințul Harry, pentru a-i ajuta cu creșterea copilului.

Citește și:Facebook lansează un nou sistem de tranzacționare cu moneda virtuală Libra. Cum va funcționa acesta?

Totuși, regina Elisabeta a II-a va rata evenimentul din cauza unor alte obligații regale, scrie The Mirror.

Ce tradiție regală va fi neapărat respectată la botezul lui Archie

Așa cum anunță presa internațională, la slujba de creștinare se va respecta tradiția regală. Acest lucru înseamnă că micuțul va îmbrăca o replică a celebrei rochii de botez, comandată inițial de Regina Victoria, pentru creștinarea primului ei copil, Prințesa Victoria, în 1841. Deși până în prezent, rochia originală a fost purtată de 62 de bebeluși „regali”, printre care și Harry și William. Regina Elisabeta a II-a a fost cea care a avut ideea ca aceasta să fie înlocuită cu o replică. Motivul este acela că în timp, obiectul vestimentar a devenit „fragil”.

Regina Elisabeta a II-a va lipsi de la botez?

La marele eveniment sunt așteptați majoritatea membrilor familiei regale britanice. La botez va exista și o mare absentă. Printre cei care și-au confirmat prezența la botez se numără Prințul de Wales, Charles, alături de partenera sa, Ducesa de Cornwall, și Ducii de Cambridge, William și Kate. Un mebru cheie însă, chiar Regina Marii Britanii, se vehiculează că va lipsi de la botezul strănepotului său. Motivul ar fi unele îndatoriri regale, confirmate înainte de existența planurilor pentru creștinarea lui Archie, potrivit Mirror.co.uk.

Se pare că ceremonia va fi oficiată de către Conducătorul Colegiului de Preoți din Windsor. David Conner și de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Acesta din urmă a botezat-o și pe Meghan Markle. Meghan Markle a fost botezată atunci când fosta actriță a trecut de la religia protestantă la cea anglicană, cu două luni înainte de nunta ei cu Prințul Harry. Până în momentul de față nu se cunosc nașii micuțului Archie. Se știe însă că, cu siguranță aceștia fac parte din cercul apropiat al Ducilor de Sussex. Ceea ce înseamnă că bebelușul regal va avea părinți spirituali de seamă.

Citește și: Ce a descoperit un bărbat care a consumat zilnic timp de un an alimente expirate