Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta și-a sărbătorit ziua de naștere de mai multe ori pe an! Care e motivul și ce spune tradiția

Regina Elisabeta și-a sărbătorit ziua de naștere de mai multe ori pe an! Care e motivul și ce spune tradiția

Regina Elisabeta își sărbătorea ziua de naștere de mai multe ori pe an. Exista ziua ei de naștere oficială în Marea Britanie, care era în iunie, dar ziua ei de naștere reală pera pe altă dată. Iată de ce Regina se sărbătoarea de două ori anul.

Regina Elisabeta își sărbătorea ziua de naștere de mai multe ori pe an

Regina Elisabeta a II-a avea acest privilegiu cu un motiv. Regina s-a născut pe 21 aprilie, care este ziua ei de naștere originală, dar își sărbătorește o altă zi specială în iunie, în cadrul unei festivități numite „Trooping the Color”. Jubileul de platină al Reginei, care a împlinit 70 de ani de domnie istorică, a fost comemorat de Familia Regală, pe 2 iunie 2022.

Care e motivul istoric pentru care Regina s-a sărbătorit de două ori într-un an

Motivul pentru care Regina și-a sărbătorit ziua de naștere de două ori pe an este istoric. Este vorba în primul rând de vremea britanică, în special de ierni. Tradiția își are baza pe vremea lui George al II-lea, care s-a născut în noiembrie. Deoarece familiei regale îi place să aibă mari adunări fastuoase pentru sărbători, iernile friguroase nu păreau convenabile. În 1748, a inițiat tradiția de a-și sărbători ziua de naștere oficială în momentul paradei anuale de primăvară, numită „Trooping the Colour”.

Ce semnifică tradiția „Trooping the Colour”

Înainte de 1748, „Trooping the Colour” era doar o ocazie militară în care regimentele distincte obișnuiau să își etaleze steagurile sau culorile pentru ca toată lumea să se familiarizeze între ele. Din 1748, suveranilor britanici li s-a permis să moștenească „ziua de naștere oficială”. În afară de organizarea unei aniversări private în aprilie, regina Elisabeta trebuie să fi găsit vremea din iunie demnă de a-și sărbători ziua de naștere în mod public.

Tradiția spune că trebuie să se îndeplinească următoarele:

  • Runde de salve de tunuri au loc la prânz: o salvă de 21 de tunuri în Windsor Great Park, o salvă de 41 de tunuri în Hyde Park și o salvă de 62 de tunuri la Turnul Londrei.
  • Familia Regală se deplasează într-o trăsură trasă de cai în timpul procesiunii, care pornește de la Palatul Buckingham și se îndreaptă spre The Mall, apoi spre Horse Guards Parade, Whitehall.
  • Majestatea Sa primește Salutul Regal atunci când ajunge la Horse Guards Parade și inspectează trupele.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: