Redactia.ro
Home » Homepage » Regretata actriță Tamara Buciuceanu va fi înmomântată vineri la cimitirul Sfânta Vineri

Regretata actriță Tamara Buciuceanu va fi înmomântată vineri la cimitirul Sfânta Vineri

Regretata actriță Tamara Buciuceanu va fi înmomântată vineri la cimitirul Sfânta. Vineri

Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu-Botez va fi depus joi la Sala Teatrului Caragiu a Teatrului Bulandra din București. Actrița a murit marți seară, la vârsta de 90 de ani. Tamara Buciuceanu va fi înmomântată vineri la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală.

Regretata actriță Tamara Buciuceanu va fi înmomântată vineri la cimitirul Sfânta Vineri

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu-Botez va fi dus joi la Biserica SfântuL Gheorghe Nou. Potrivit unor surse apropiate familiei, ceremonia de înmormântare ca avea loc vineri, la ora 12.00, la cimitirul Sfânta Vineri din București.

Marea actriță Tamara Buciuceanu a murit marți seară la spitalul Elias din Capitală. Actrița avea 90 de ani și avea mari probleme cardiace. La începutul lunii octombrie, Tamara Buciuceanu a fost internată de urgență, iar marți dimineață starea sa de sănătate se agravase.

Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus joi la Sala Teatrului Bulandra

Potrivit reprezentanților teatrului Bulandra, trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu-Botez va fi depus joi la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Capitală.

Tamara Buciuceanu Botez s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina. După câțiva ani a început să frecventeze cursurile Institutului de Teatru Vasile Alecsandri din Iași, între anii 1948-1951. În cel de-al patrulea an de studii, s-a transferat în Capitală, la Insitutul de Artă teatrală și Cinematografică.

În anul 1962, actrița se căsătorește cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în 1996. Tamara Buciuceanu va rămâne o emblemă pentru teatrul românesc. Acesta a jucat în peste 25 de filme, a interpretat roluri pe scenele marilor teatre din București. Tamara Buciuceanu este cea care i-a dat glas personajului Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.

Peste 65 de ani de activitate pe scenele de teatru

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri pe scenele marilor teatre din Capitlă, precum Odeon, Bulandra, Național și Comedie. Cele mai emblematice piese în care a jucat au fost „Dimineață pierdută”, „Romeo și Julieta la început de noiembrie”, „Scaunele”, „Doctor fără voie”, plus multe altele.

De asemenea, nu vom uita niciodată de personjul căruia Tamara Buciuceanu i-a dat glas- Coana Chirița. Cariera teatralaă a fost dublată și de cea din televiziune, actrița realizând multe apariții memorabile.

În 2013, a fost lansat volumul „Tamara Buciuceanu. O viață închinată scenei”, de Bogdana Darie. Cartea prezintă evoluția profesională a uneia dintre cele mai bune actrițe a teatrului românesc.

Citeste si:Ultima fotografie cu Tamara Buciuceanu-Botez. Actrița slăbise drastic

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: