Redactia.ro
Home » Știri » Reguli și programul slujbei de Bobotează la Patriarhie. Cum va fi împărțită apa sfințită

Reguli și programul slujbei de Bobotează la Patriarhie. Cum va fi împărțită apa sfințită

Biserica Ortodoxă a anunțat care este programul evenimentelor religioase de sărbătoarea Botezului Domnului, care vor avea loc la Catedrala Patriarhală din București. Evenimentele vor ține cont de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Cum va fi împărțită apa sfințită

Evenimentele religioase din acest an de Bobotează vor ține cont de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, credincioșii vor avea căi speciale de acces la slujbă, iar apa sfințită va fi distribuită în sticle gata îmbuteliate, a anunțat Patriarhia într-un comunicat de presă.

Credincioșii vor putea primi Aghiasma Mare sfințită pe 6 ianuarie 2021, de Bobotează, începând cu ora 07.00. Aghiasma Mare din 6 ianuarie va fi folosită doar la binecuvântarea credincioșilor prin stropire.

În Ajunul Bobotezei, marți, 5 ianuarie 2021, între orele 12.00-13.00 va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei. Mai mult, în același timp, în Altarul de vară, va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi ulterior îmbuteliată până seara, în sticle de un litru.

Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marți, 5 ianuarie, vor fi oferite credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 07.00, lângă Altarul de vară. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat și va fi păstrată distanța de 1,5 m, purtând masca de protecție.

De Bobotează, miercuri, 6 ianuarie, între orele 07.00-14.00 accesul credincioșilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza  doar dinspre Piața Unirii, iar accesul dinspre Strada 11 iunie va fi restricționat. Pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală. Între orele 09.30 și 12.00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Între orele 12.00-13.00, de Bobotează va fi săvârșită din nou Slujba Sfințirii Mari a apei(Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reședinței Patriarhale. Ulterior, credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu Aghiasma Mare din ziua de 6 ianuarie 2021.

Însă, pentru a fi evitată aglomerarea credincioșilor la distribuirea Aghiasmei Mare, nu vor mai exista vase maro cu apă ca în alți ani, ci credincioșii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: