Redactia.ro
Home » Știri » Reguli stricte pentru vecini! Să nu faci asta niciodată dacă stai la casă, riști să răspunzi în instanță

Reguli stricte pentru vecini! Să nu faci asta niciodată dacă stai la casă, riști să răspunzi în instanță

Reguli stricte pentru vecini! Să nu faci asta niciodată dacă stai la casă, riști să răspunzi în instanță

Este cunoscut deja faptul că cei care locuiesc la bloc au multe restricții, de la liniște până la responsabilități la comun, dar se pare că lucrurile nu stau altfel nici pentru cei care locuiesc la curte. Se pare că și aici sunt multe reguli importante, mai ales când vine vorba despre ocuparea spațiului vecinului. O acțiune greșită te poate costa scump și chiar ajungi în instanță.

Distanța, cea mai importantă între vecinii de case

Trebuie să înțelegem că și cei care stau la casă au o mulțime de responsabilități, deși pare mult mai simplu să locuiești așa. Chiar dacă ai mai multă intimitate, nu ai restricții de liniște și poți face orice liniștit în curtea ta, se pare că mai există și reguli importante.

Mai exact, vecinii nemuțumiți pot ajunge să își caute dreptatea în sala de judecată dacă, de exemplu, le afectezi cumva spațiul. Printr-o situație clară în acest sens a trecut un bărbat din Adjud, județul Vrancea, care a fost dat în judecată de vecinul său din cauza unei plantații aflate mult prea aproape de gardul său.

Mai exact, acesta a plantat tuie la 0,5 metri de gardul celui de lângă el, deși Codul Civil în vigoare prevede că „arborii mici se plantează la o distanţă de doi metri faţă de gard, iar arborii mari la o distanţă de patru metri”. Vecinul a precizat că cei 20 de arbori de 1,7 metri umbreau livada sa de pomi fructiferi, care nu mai primeau lumina necesară.

Detaliul care l-a salvat pe cel reclamat

Cel reclamat a avut, însă, mare noroc și legea parcă a ținut cu el. Acesta a citit cu atenție Codul Civil și a ajuns la o concluzie: tuia, pomii din curtea lui, formează un gard viu, care este exceptat complet de la regulă.

„La momentul de faţă planta tuia nu depăşeşte aproximativ 1,80 m faţă de sol şi nu are cum să ia lumina pomilor fructiferi ai reclamantului.

De asemenea, fiind gard viu, alături de plantaţii şi arbori de dimensiuni de cel puţin doi metri este exceptat de la obligaţia de plantare la o distanţă de minimum doi metri faţă de limita proprietăţii”, s-a mai apărat familia data în judecată, potrivit Adevărul.

Cererea reclamantului a fost respinsă de Judecătoria Adjud, pe motiv că un gard viu nu poate fi considerat un arbore îna adevăratul sens al cuvântului, ceea ce înseamnă că bărbatul reclamat nu a încălcat cu nimic legea și nu are pentru ce să plătească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: