Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu ai voie să cari cu liftul dacă stai la bloc. Riști să primezi amenzi piperate dacă faci asta!

Ce nu ai voie să cari cu liftul dacă stai la bloc. Riști să primezi amenzi piperate dacă faci asta!

lift

Traiul la bloc nu este lipsit de griji. Dacă în urmă cu câteva zile vă prezentam care sunt regulile pe care trebuie să le respectați la bloc pentru a nu fi amendați de către polițiști, acum vă spunem ce nu aveți voie să transportați cu liftul, conform legii.

Ce nu ai voie să transporți cu liftul dacă stai la bloc

Dacă imobilul în care locuiți este dotat cu lift atunci trebuie să respectați o serie de reguli. În caz contrar, administratorul blocului are dreptul de a solicita intervenția oamenilor legii și riscați să fiți amendați. Mulți oameni ar putea face greșeala aceasta. O femeie din București a aflat pe propria piele despre ce este vorba.

Concret, ea a efectuat anumite lucrări de renovare în apartamentul său și s-a folosit de lift pentru a transporta o parte din molozul rămas. Mare greșeală pentru că administratorul a fost derajat de mizeria lăsată în urmă și a chemat imediat oamenii legii. Femeia s-a ales cu o amendă de 400 de lei și a învățat că este interzisă transportarea molozului cu liftul!

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă, deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru. Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter.

Femeia a povestit totul online și a cerut părerea internauților

Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat. Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg?). Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a povestit femeia pe un grup de Facebook destinat asociațiilor de proprietari din România.

Părerile internauților au fost împărțite. Unii au fost de părere că femeia a meritat din plin amenda primită pentru că liftul este destinat exclusiv transportului de persoane, în timp ce alții au fost de părere că oamenii legii și administraatorul au făcut exces de zel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini