Redactia.ro
Home » Știri » Relansarea economică promisă de Orban aduce scumpiri la carne și pâine. De când se majorează prețurile la alimente

Relansarea economică promisă de Orban aduce scumpiri la carne și pâine. De când se majorează prețurile la alimente

paine

În timp ce Guvernul Orban pregătește prezentarea Planului de relansare economică, reprezentanții din industria alimentară anunță scumpiri la produsele de bază, din septembrie.

Creșterea prețurilor la alimente de bază precum carne, lapte sau pâine este generată nu doar de pandemie, ci și de seceta din această primăvară. Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară „SINDALIMENTA”, și, totodată, coordonator al departamentui Industrie Alimentară PPU-SL, consideră că prețul alimentelor va crește din septembrie.

„Chiar dacă am avut un prim început când ne speriam vizavi de cantitatea mare de cumpărături pe care o făceau românii, după aceea am ajuns în situația să facem stocuri, pentru că au scăzut vânzările, a scăzut puterea de cumpărare, fiind foarte mulți șomeri în această perioadă (…). Am cerut sprijinul statului… pauză. Niciun răspuns”, a dezvăluit Frumosu, la Antena3.

Seceta va crește prețul la pâine

Acesta a adus în discuție și urmările secetei, care se vor reflecta și ele în costurile alimentelor. „Pe lângă această pandemie, am avut cea mai puternică secetă din ultimii 30 de ani. Este evident că în toamnă vizavi de prețul grâului, porumbului, floarea-soarelui la bursă vom asista la scumpiri, pentru că seceta nu a fost numai în România. În momentul în care la aceste materii prime, să le numesc așa, prețul lor va crește, obligatoriu vor vom asista la creșteri de prețuri la nutrețuri, și de aici în lanț. Tot ce înseamnă carne de porc, pasăre, vită, lapte (…)”, a mai precizat Frumosu.

Totodată, președintele Rompan, Aurel Popescu, a spus că din cauza preţului mare al grâului, și pâinea s-ar putea scumpi din toamnă. „Probabil că și în domeniul nostru de morărit-panificație o să se întâmple acest fenomen. Pentru că deși a început recoltarea grâului și nu avem o oglindă perfectă a ceea ce se întâmplă și ce producție vom realiza, văd că totuși prețurile sunt în continuă creștere, de fapt au fost și la sfârșitul recoltei de anul trecut (…)”, a declarat Popescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: