Redactia.ro
Home » Știri » Relaxarea măsurilor după data de 15 Mai. Vor fi permise grupuri de maxim 3 persoane

Relaxarea măsurilor după data de 15 Mai. Vor fi permise grupuri de maxim 3 persoane

Relaxarea restricțiilor

Premierul României, Ludovic Orban a declarat joi seara că după 15 mai restricțiile se vor relaxa iar oamenii se vor putea plimba. Potrivit acestuia, se va respecta în continuare distanțarea socială și plimbările vor fi acceptate doar în grupuri de maxim 3 persoane.

Ce se va întâmpla după 15 mai?

Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit joi seara despre relaxarea restricțiilor după 15 mai. Conform acestuia, oamenii se vor putea plimba, dar în grupuri de maxim trei persoane. De asemenea, autoritățile vor impune anumite restricții după 15 mai pentru a se asigura că lucrurile nu vor scăpa de sub control.

Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă

Totodată, Orban a declarat că vor fi găsite măsuri pentru a permite achiziționarea de măști și pentru persoanele care au venituri mici.

Ministrul Sănătății, detalii despre vârful epidemiei

Nelu Tătaru precizează că România încă nu a trecut de vârful epidemiei. Acesta este de părere dacă cetățenii români au respectat restricțiile în zilele de sărbătoare pascale, atunci numărul cazurilor infectate ar trebui să fie între 10.000 și 12.000.

Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri

Aflat în vizită la Arad, ministrul Sănătății a precizat că se află într-o stare mult mai bună față de vizita anterioară, având în vedere că acesta se află la granița țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: