Redactia.ro
Home » Știri » Remedii miraculoase pentru a stimula creșterea părului pierdut. Se aplică atât la femei, cât și la bărbați

Remedii miraculoase pentru a stimula creșterea părului pierdut. Se aplică atât la femei, cât și la bărbați

Dacă ai probleme din cauza căderii părului și vrei să stopezi acest proces, trebuie să ții cont de aceste remedii miraculoase pentru a stimula creșterea părului. Cel mai bun este usturoiul. Da, are un miros cam neplăcut, însă beneficiile pe care le conferă sunt reale și merită încercat!

Remedii miraculoase pentru a stimula creșterea înapoi a părului pierdut

Căderea părului este o afecțiune comună care provoacă de obicei mult stres la persoanele care se confruntă cu aceasta. Cauzele pentru căderea părului pot varia, de la îmbătrânire și stres la deficiență nutrițională.

Există însă o serie de tratamente eficiente pentru căderea părului. Toate sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Tratament cu minoxidil

Minoxidilul este un lichid sau o spumă, care se oferă fără prescripție medicală și se aplică direct pe scalp. De fapt, este un vasodilatator care ajută la lărgirea și slăbirea vaselor de sânge pentru a crește fluxul sanguin. Experții cred că acțiunea poate ajuta minoxidilul să regenereze părul.

Tratament cu finasterid

Finasterida este un medicament care se administrează oral și poate ajuta la refacerea părului pierdut, în special la bărbați. Rolul acestuia este de a inhiba enzima care determină micșorarea foliculilor de pe scalp și, în cele din urmă, încetează să producă păr. În studiile clinice, finasterida a oprit progresia căderii părului la 86% dintre bărbații care au luat medicamentul, iar 65% dintre aceștia au observat creșterea părului înapoi.

Specialiștii au însă și un avertisment: Finasterida este în esență un blocant hormonal, așa că nu poate fi luat de femeile aflate la vârsta fertilă, iar tabletele sale nu trebuie să fie niciodată administrate de femeile însărcinate, deoarece acest lucru poate provoca malformații congenitale.

Tratament cu vitamina D

Într-o meta-analiză din 2019 a studiilor publicate în revista academică Dermatology and Therapy, cercetătorii au descoperit că administrarea unui supliment de vitamina D pentru a corecta o deficiență pare să amelioreze simptomele cheliei, precum și pe cele ale efluviul telogen (căderea temporară a părului cauzată de stres, traume sau boală). Se pare că acest remediu reface căderea părului și îngroașă părul existent. Un studiu, care a analizat nivelurile de vitamina D la 30 de bărbați cu chelie și la 30 de bărbați fără chelie, a constatat că 96,7% dintre bărbații care nu aveau chelie aveau deficiență de vitamina D, comparativ cu doar 73% dintre bărbații fără chelie. (Datele la femei nu sunt la fel de clare.)

Studiile au descoperit, de asemenea, că suplimentele de vitamina D pot inversa albirea prematură a părului.

Tratament cu usturoi

Usturoiul conține vitamina B6, vitamina C, vitamina A, seleniu, potasiu, sulf, fosfor, siliciu, iod, germaniu, calciu, fibre, zinc, magneziu si antioxidanți puternici. Datorită compoziției sale, usturoiul ajută la creșterea foliculilor de păr și elimină substanțele nocive de la rădăcina părului și de la nivelul scalpului.

Cea mai simplă metodă pentru a folosi usturoiul pentru creșterea părului este sucul de usturoi. Trebuie să zdrobești 4-5 căței de usturoi sau și mai mulți, în funcție de suprafața scalpului afectată de căderea părului. Cu sucul obținut masează scalpul insistând pe zonele afectate. Lasă să acționeze 2-3 ore, apoi spală-te cu șampon. Folosește această metodă de 2-3 ori pe săptămână, până la obținerea rezultatelor dorite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: