Redactia.ro
Home » Știri » Remedii rapide pentru balonare. Ce exerciții fizice te ajută

Remedii rapide pentru balonare. Ce exerciții fizice te ajută

Remedii rapide pentru balonare. Ce exerciții fizice te ajută

Toată lumea s-a confruntat cu balonarea la un moment dat. Exercițiile fizice, suplimentele și masajele pot ajuta la reducerea rapidă a balonării, iar schimbările simple ale stilului de viață pot preveni reapariția acesteia.

Ce poți să faci atunci când te balonezi

Balonarea este atunci când abdomenul se simte plin și strâns. Aceasta apare în mod obișnuit din cauza unei acumulări de gaze undeva în tractul gastrointestinal. Astfel,  balonarea face burta să pară mai mare decât de obicei și, de asemenea, poți simți și senzația de durere. Retenția de lichide în organism poate duce, de asemenea, la balonare. Iată cum poți să scăpi rapid de balonare!

Remedii rapide pentru balonare. Mergeți la plimbare

Activitatea fizică poate face ca intestinele să se miște mai regulat, ceea ce poate ajuta la eliberarea excesului de gaze și scaun. A face ca intestinele să se miște este deosebit de important dacă o persoană se simte constipată. O plimbare în jurul blocului poate oferi o ușurare rapidă a presiunii gazelor.

Remedii rapide pentru balonare. Încercați poziții de yoga

Anumite poziții de yoga pot poziționa mușchii din abdomen într-un mod care încurajează eliberarea excesului de gaze din tractul gastrointestinal. Acest lucru poate reduce balonarea. Poziția ghemuit cu siguranță vă va ajuta.

Remedii rapide pentru balonare. Folosiți capsule de mentă

Capsulele cu ulei de mentă pot fi, de asemenea, utile pentru indigestie și gaze aferente. Producătorii le comercializează, de obicei, ca tratament pentru simptomele sindromului de colon iritabil (IBS), dar persoanele fără IBS le pot folosi și pentru a ameliora balonarea.

Menta acționează prin relaxarea mușchilor intestinali, ceea ce permite gazelor și scaunelor să se deplaseze mai eficient. Oamenii ar trebui să urmeze întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. Oricine este predispus la arsuri la stomac poate fi nevoit să evite menta.

Remedii rapide pentru balonare. Încercați capsulele de ameliorare a gazelor

Pastilele și lichidul Simethicone sunt medicamente anti-gaz care pot ajuta la eliminarea excesului de aer din tractul digestiv. Este esențial să luați întotdeauna medicamentele în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă. Oamenii pot găsi calmante pentru gaze în farmacii sau online.

Remedii rapide pentru balonare. Încercați masajul abdominal

Masarea abdomenului poate ajuta la punerea în mișcare a intestinelor. Un masaj care urmează traseul intestinului gros este deosebit de util. Oamenii pot urma pașii de mai jos pentru a face acest lucru: Așezați mâinile chiar deasupra osului drept al șoldului.

Frecarea într-o mișcare circulară cu o presiune ușoară în sus, spre partea dreaptă a cutiei toracice. Frecarea în linie dreaptă prin zona superioară a abdomenului spre cutia toracică stângă. Coborând încet spre osul șoldului stâng. Repetând după cum este necesar. În cazul în care masajul provoacă dureri, cel mai bine este să îl întrerupeți imediat.

Remedii rapide pentru balonare. Folosiți uleiuri esențiale

Un studiu din 2016 a testat eficiența suplimentelor care conțin o combinație de ulei esențial de fenicul și curcumină la 116 persoane cu SII ușoară până la moderată. După 30 de zile, oamenii au raportat o îmbunătățire a simptomelor SII, inclusiv balonare și dureri abdominale.

Oamenii nu ar trebui să consume uleiuri esențiale fără a vorbi mai întâi cu un medic.

Acest lucru se datorează faptului că unele formulări pot fi toxice sau pot interfera cu medicamentele și nu există o reglementare a dozelor.

Remedii rapide pentru balonare. Faceți o baie caldă, înmuiere și relaxare

Căldura băii poate oferi ușurare pentru un abdomen dureros. Relaxarea poate reduce nivelul de stres, ceea ce poate permite tractului gastrointestinal să funcționeze mai eficient și să ajute la reducerea balonării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: