Redactia.ro
Home » Stil de viață » Remediu sănătos pentru organismul tău: de ce să-ţi ţii picioarele în oţet vreme de 30 de minute

Remediu sănătos pentru organismul tău: de ce să-ţi ţii picioarele în oţet vreme de 30 de minute

Cum îți dai seama că ai colesterolul crescut: simptome. De ce să fii atent la mâini și la picioare

De la călcâie crăpate și uscate, problemele de sănătate se pot agrava. Poți ajunge chiar să te incomodeze la mers, iar zona afectată să devină dureroasă.

Totuşi, pentru astfel de oameni există niște remedii naturiste pentru călcâie uscate. Încearcă-le și vor face minuni în această situație.

Ţine-ţi picioarele în oţet 30 de minute!

Pune niște apă caldă într-un lighean și toarnă în ea sare grunjoasă, zeamă de lămâie, glicerină și apă de trandafiri. Stai 20-30 de minute cu picioarele în acest amestec, apoi folosește o piatră ponce ca să cureți pielea uscată.

Se amestecă apoi o linguriță de glicerină nediluată, o linguriță cu zeamă de lămâie și o linguriță cu apă de trandafiri. Se unge bine zona afectată, apoi se țin picioarele în niște șosete peste noapte, ca să acționeze mai bine.

De asemenea, poți ține picioarele într-un lighean cu apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțin oțet. Apoi folosește un dispozitiv abraziv ca să iei din pielea moartă.

La final, poți folosi ulei vegetal, seu de oaie, untură de rață, de gâscă sau de porc, dar să nu fie sărată. Se unge bine zona afectată, apoi se bagă picioarele în niște pungi și în șosete și se țin așa pe timpul nopții.

Beneficii ale oţetului asupra picioarelor

  • scapi de mirosul neplăcut al picioarelor. Pune-ţi alarma sa te atentioneze peste 30 de minute şi scoate-ti apoi picioarele din lighean fără să le ştergi. Lasă câteva minute picioarele libere şi apoi foloseste un prosop moale pentru a le şterge.
  • elimină bacteriile care se depun pe picioare şi reduce riscul de formare a ciupercii piciorului. Dacă îţi speli des picioarele cu oţet, vei avea unghii mai sănătoase si vor creste mai repede, iar călcâile tale nu vor mai crăpa.
  • oţetul de mere ajută la recapatarea finetii picioarelor. Dacă umbli mult intr-o zi, acestea pot avea aspect uscat şi bătătoritul străzilor se resimte mai ales la final de zi.

De asemenea, dacă nu te hidratezi corespunzător, poate apărea pielea uscată și crăpată atât pe picioare, cât și pe mâini. Dacă vrei să acționezi mai ușor, găsești și la farmacie ciorapi cu efect exfoliant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: