Redactia.ro
Home » Coronavirus » Remediul tradițional din China folosit în lupta cu Sars ar putea salva viețile bolnavilor de coronavirus

Remediul tradițional din China folosit în lupta cu Sars ar putea salva viețile bolnavilor de coronavirus

remediile teditionale

Oamenii de știință nu se pot pronunța în legătură cu eficacitatea tratamentelor naturiste folosite de medicii din china. Un document emis de guvernul chinez susține că 92% din cazurile de Covid – 19, din china au fost tratate cu remedii natural.

Cele mai importante remedii naturale folosite în pandemie

Au fost date publicității șase remedii natuale cu ajutorul cărora medicii chinezi au tratat pacienții de coronavirus. Cele mai folosite tratamente sunt Lianhua Qingwen care conține 13 plante și Jinhua Qinggan. Aceste remedii au fost dezvoltate în timpul epidemiei H1N1 din 2009. Conțin 12 componente ce includ caprifoi, mentă și lemn dulce, potrivit mediafax.ro.

Comisia Națională de Sănătate din China se accsează foarte mult pe medicina tradițională. Are un capitol dedicat remediilor tradiționale în combatere coronavirusului. Mass- media de stat a evidențiat rolul important pe care l-a jucat această metodă în epidemia Sars din 2003.

Beijing susține medicina tradițională chineză ca modalitate de tratament. În ciuda eforturilor de mediatizare a remediilor, ele rămân necunoscute de majoritatea persoanelor din afara spațiului Asiatic.

Ce spune Institutul Național de Sănătate din SUA

Cu toate că nu există dezavantaje în folosirea acestora, experții susțin că este nevoie de teste riguroase pentru a demonstra eficacitatea în lupta cu Covid -19. Mai mult, Institutul Național de Sănătate din SUA a declarant că, deși aceste metode pot fi eficiente în ameliorarea simptomelor, eficacitatea globală nu este demonstrată.

Medicina tradițională chineză este una din cele mai vechi forme de medicină practicată. Include o paletă largă de tratamente alternative precum acupuntura, Tai Chi și remedii pe bază de plante. Aceste metode sunt foarte populare în China și au fost transmise din generație în generație, conturând cultura acestora.

Etichete: