Redactia.ro
Home » Homepage » Renault suspendă investiţia de la Mioveni și urmează să facă concedieri masive. Reacţia premierului Orban

Renault suspendă investiţia de la Mioveni și urmează să facă concedieri masive. Reacţia premierului Orban

Renault

Renault a anunțat că va disponibiliza aproape 15.000 de angajați pe plan global din cauza crizei provocate de noul coronavirus care a dus la scăderea dramatică a vânzărilor.

Planul producătorului francez de mașini de reducere a costurilor cu peste 2 miliarde euro pe parcursul a trei ani prevede şi suspendarea proiectelor de dezvoltare planificate în România şi Maroc.

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul Renault care activează și în țara noastră, „criza majoră prin care trece industria auto şi urgenţa tranziţiei ecologice sunt imperative care determină compania să accelereze această transformare”.

Producătorul francez va demara negocieri cu sindicatele pentru reorganizarea și încetarea activităţii la unele fabrici de asamblare din Franţa. „Grupul va fi organizat în jurul unor zone comerciale strategice, de viitor: vehicule electrice, LCV, economie circulară şi inovaţie cu valoare adăugată ridicată. Aceste centre regionale majore de excelență, situate în Franța, urmează să se afle în centrul revenirii Grupului.”, a anunțat, vineri, Renault.

Aproape 15.000 de posturi vor fi reduse

Aproximativ 15.000 de angajați la nivel mondial își vor pierde locurile de muncă în contextul scăderii vânzărilor. Un reprezentant sindical  a declarat după o înâlnire cu conducerea companiei că posturile de muncă care vor fi desființate în Franța fac parte dintr-un program de plecări voluntare și dintr-o schemă de pensionare.

„Acest proiect de ajustare a forței de muncă urmează să se bazeze pe măsuri de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare.

Acesta se va întinde pe parcursul a trei ani și va viza aproape 4.600 de posturi în Franța, la care se adaugă reducerea cu peste 10.000 de alte posturi în restul lumii, unde Grupul este prezent”, se arată în comunicat.

Premierul Orban, despre situaţia de la Renault

Premierul Ludovic Orban a afirmat că problemele de la Grupul Renault nu sunt provocate de activitatea din România. Șeful Executivului afirmă că, în urma discuţiilor avute cu managementul companiei din România, nu a tras vreo concluzie că ar exista o decizie legată de restrângerea unor activităţi la fabrica de la Mioveni sau intenţia de a face concedieri.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, ca şi Guvern, avem o colaborare foarte apropiată cu managementul din România al Grupului Dacia-Renault (…).

În toate discuţiile pe care le-am avut cu managementul companiei din România, nu am tras nicio concluzie prin care să existe vreo decizie la nivelul managementului companiei din România privitor la restrângerea unor activităţi sau la intenţia de a face concedieri”, a explicat premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: