Redactia.ro
Home » Știri » Renunță la ronțăieli între mese! Poți evita o problemă gravă de sănătate

Renunță la ronțăieli între mese! Poți evita o problemă gravă de sănătate

Renunță la ronțăieli între mese! Poți evita o problemă gravă de sănătate

Iată de ce să renunți la ronțăieli între mese! Medici de toate specialitățile fac această recomandare, spre binele tău. Iată detalii!

Renunță la ronțăieli între mese! Poți evita o problemă gravă de sănătate

Foarte mulți români obișnuiesc să nu mănânce dimineața, iar pe parcursul zilei, între prânz și cină, obișnuiesc să aibă o gustare un covrig, niște chipsuri, foietaje sau niște biscuiți. Este greșit. Sistemul neuro-endocrin nu poate să stea tot timpul în priză, tocmai de aceea este recomandat să ai trei mese principale pe zi FĂRĂ ronțăieli între ele. De ce? Iată explicația unui medic.

„Dacă eu mănânc repetat, repetat, repetat, pancreasul meu va produce din ce în ce mai multă insulină. Și o să ajung la hiperctivitate pancreatică, adică la insulină multă. În timp, duce la epuizarea pancreasului”, a spus Antonela Burlacu medic primar endocrinolog, potrivit Pro TV.

Iar epuizarea pancresului poate însemna diabet.

Răzvan Vasilescu, medic primar diabet și boli de nutriție, conform sursei menționate mai sus: „Mai întâi, luăm în greutate, apoi devenim obezi, după care ai nevoie din ce în ce mai multă insulină și apoi nu se mai secretă”.

„Ronțăitul este o mare capcană, nu doar pentru greutate. Noi ne ținem tot sistemul digestiv și neuro-endocrin pentru că noi avem hormoni, care se secretă și din pereții stomacului şi din intestin şi din vezica biliară. Toți sunt hormoni, ei se secretă și la nivel de hipotalamus şi hipofiză și eu îmi țin tot sistemul meu neuro-endocrine și digestiv în priză și funcționează în permanență”, Antonela Burlacu medic primar endocrinolog, potrivit Pro TV.

Specialiștii recomandă cel puțin patru ore pauză între mesele principale și doar trei mese pe zi. Totodată, este foarte important să nu mâncați chiar înainte de a merge la culcare. Trebuie să fie o pauză de cel puțin trei ore între cină și ora de somn. Încercați să vă țineți ocupați pe parcursul zilei și să stați departe de aceste ronțăieli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: