Redactia.ro
Home » Știri » Repartizare liceu 2023. Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate. Elevii afla la ce liceu vor studia din toamnă

Repartizare liceu 2023. Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate. Elevii afla la ce liceu vor studia din toamnă

evaluare nationala

Miercuri, pe 19 iulie, are loc repartizarea computerizată în clasa a IX, conform calendarului oficial anunțat de Ministerul Educației. Rezultatele sunt publicate pe site-ul dedicat http://admitere.edu.ro/.  

Emoțiile au luat sfârșit pentru părinți și copii. Rezultatele repartizării computerizate au fost afișate pe platforma menționată mai sus. Pentru a le vedea, candidatul trebuie să selecteze județul din care face parte și să introducă codul care i-a fost alocat.

Miercuri vor fi publicate rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a

Anul acesta, media de admitere nu mai este formată din media de la Evaluarea națională 2023 și media claselor V-VIII, ci se va lua în calcul doar media notelor obținute la Evaluarea Națională.

Departajarea elevilor care au obținut medii egale va fi făcută printr-o o serie de patru criterii. Va conta în ordine media la Limba română, media la Matematică, media la Limba maternă și media de absolvire.

Potrivit unui raport dat publicității de către Consiliul Național al Elevilor, peste trei sferturi (78,2%) dintre elevi se opun introducerii unui examen de admitere la liceu separat de Evaluarea Națională. Acest raport a fost realizat după consultarea a 16.134 de copii din întreaga țară.

78,2% dintre elevi nu sunt de acord cu introducerea unui examen de admitere separat de Evaluarea Naţională

Conform Proiectului de lege al Educației, unitățile de învățământ liceal vor avea opțiunea de a organiza un examen de admitere diferențiat în clasele unde există concurență, pentru un maxim de 50% dintre locuri. Restul locurilor vor fi distribuite prin repartizare computerizată, pe baza rezultatelor obținute la examenul de Evaluare Națională.

După Evaluarea Națională, va avea loc un examen de admitere la care vor putea participa doar elevii care au obținut cel puțin nota 5 la fiecare probă. Cei care nu vor fi admiși la acest examen vor fi repartizați computerizat.

„CNE se împotriveşte introducerii examenului de admitere, întrucât liceul este un ciclu obligatoriu în România, deci procesul de admitere ar trebui să fie unul unitar pentru toţi elevii, desfăşurat într-un mod necompetitiv. Totodată, cum structura noului examen de Bacalaureat este una ce se axează pe competenţe generale, învăţământul liceal ar trebui să promoveze aceleaşi principii, nu să îndrepte elevii către o unică specializare”, se arată în comunicatul Consiliului Național al Elevilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: