Redactia.ro
Home » Știri » Restaurantele, cafenelele și barurile din București se închid din nou. Când intră măsura în vigoare

Restaurantele, cafenelele și barurile din București se închid din nou. Când intră măsura în vigoare

Restaurantele din Capitala se inchid din nou

Restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele și cluburile din Capitală se închid, din nou, începând cu această noapte. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a luat această decizie, duminică, după ce s-a depășit iar rata de infectare, peste trei la mia de locuitori.

Restaurantele, cafenelele și barurile din București se închid din nou

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca restaurantele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele și cluburile din Capitală să fie, din nou, închise după ce rata de infectare a trecut de trei la mia de locuitori. Măsura se va pune în aplicare chiar din această noapte, informează Digi 24.

Capitala, în scenariul roșu

Capitala a revenit la scenariul roșu, drept urmare și școlile ar trebui închise, iar elevii vor reveni la învățământul online. Astfel, Ministerele Sănătății și Educației au hotărât printr-un ordin comun ca toți preșcolarii și elevii din clasele primare, dar și jumătate din cei din  anii terminali, să meargă fizic la ore chiar dacă se depășește rata de infectare de trei la mia de locuitori. Mai exact, pânâ când nu se va depăși rata de 6, în ultimele 14 zile.

”Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3459/280/06.03.2021 modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 (…) În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:
– toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,
– elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale”, potrivit unui comunicat remis sâmbătă de Ministerul Educației și Cercetării.
Tot în funcție de rata de infectare, s-a decis ca elevii să dea examenenele din bănci. Desigur, vor trebui respectate măsurile de siguranță anti-Covid. „ Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv distanțarea corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii”.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: