Redactia.ro
Home » Știri » Timișoara va intra în carantină. Ce restricții se impun

Timișoara va intra în carantină. Ce restricții se impun

Timisoara va intra in carantina

Timișoara și patru comune din apropiere, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița, vor intra în carantină de pe data de 8 martie. Măsura a fost luată în contextul în care rata de infectare este peste 7 la mia de locuitori și va fi valabilă 14 zile. Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat, astfel, noi restricții.

Timișoara va intra în carantină. Ce restricții se impun

Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, că urmează să semneze ordinul de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune, Giroc, Mosnita Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda. Pe lângă măsurile anti-Covid deja existente, șeful DSU a precizat că la finalul săptămânii vor fi închise toate mall-urile și terasele și vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile. Această regulă va fi valabilă pentru o perioadă de 14 zile, după ce rata de infectare este trecută de 7 la mia de locuitori, transmite Digi 24.

Potrivit lui Raed Arafat, situația cazurilor de coronavirus din Timișoara, din ultima perioadă, nu este una tocmai bună.

”Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindeta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de AŢI sunt pline şi greutatea de a găşi locuri pentru pacienţii cu oxigen. De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de AŢI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita raspândirea virusului este limitarea deplasărilor, binenţeles şi masca şi igienă”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a explicat și de ce s-a luat decizia carantinării Timișoarei. Din punctul său de vedere este una foarte corectă.

 ”De ce acum? Dacă începem acum, este posibil să iasă Timişoara din carantină peste 14 zile, hai să zicem la 21 de zile. Începerea acum este foarte corectă şi cred că asta am căzut de acord în cadrul comitetului. Dacă carantinam doar unele localităţi, şi aţi văzut că nu este vorba numai de Timsioara, ci include comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Mosnita Nouă, Giroc, care vor fi tartate că un tot întreg. Asta va face mai uşor controlul. Dacă noi carantinam o localitate din care oamenii toată ziua pleacă şi se întorc în Tinisoara, dacă carantinam Timişoara fără să carantinam loc în care oamenii se întorc seară, atunci nu ajută”, a mai spus Raed Arafat.

De ce se închid mall-urile și terasele din Timișoara

Decizia de închidere a mall-urilor și a teraselor, la final de săptămână, a fost luată pentru a încuraja oamenii să iasă din casă doar pentru ceea ce au nevoie.

”Urmează să semnez ordiul în conformitate cu toate prevederile care sunt în vigoare. Sunt 2 tipuri de măsuri – generale şi care se aplică în timpul weekendului. În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, nu vor fi deshise mall urile, centrele comerciale şi celalate magazine. Tocmai că să încurajăm oamenii să nu iasă decât dacă e stric necesar”, a mai completat Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: