Redactia.ro
Home » Știri » A fost actualizată lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic. Cei care vin de acolo intră în carantină

A fost actualizată lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic. Cei care vin de acolo intră în carantină

GALERIE FOTO (3)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri, 5 martie, o nouă Hotărâre prin care a fost reactualizată lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vor sosi din zonele respective vor intra în carantină pentru 14 zile, la sosirea în România.

A fost actualizată lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic. Cei care vin de acolo intră în carantină

Autoritățile au reactualizat, vineri, lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vor sosi din zonele respective vor trebuie să stea în carantină la sosirea în țară, potrivit G4media.

Țările cu risc epidemiologic ridicat sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

” HOTĂRÂRE nr. 15 din 05.03.2021
privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, precum și pentru stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19. Având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra
persoanelor care sosesc în România din acestea,ținând cont de propunerea Ministerului Educației și Cercetării în sensul creării cadrului legal care să permită elevilor din clasele terminale participarea la școală cu prezența fizică, inclusiv în Scenariul roșu,luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar,în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență (…) se anunță într-un comunicat al CNSU.

CNSU, decizie în favoarea elevilor din anii terminali

CNSU a mai decis, vineri, că elevii din anii terminali se vor putea prezenta fizic la ore, dar doar dacă în ultimele 14 zile nu se depăşeşte rata de 6 la mia de locuitori, în localitatea unde învață.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: