Redactia.ro
Home » Știri » Doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală. Cum vor susține examenele

Doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală. Cum vor susține examenele

Elevi la scoala

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au adoptat, sâmbătă, un ordin comun prin care se stabilește modul cum se vor desfășura cursurile, în funcție de evoluția pandemiei. Astfel, s-a decis ca toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și jumătate dintre elevii din anii terminali, vor putea merge fizic la ore, până când rata de infectare în zonă nu depășește 6 la mia de locuitori.

Doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală. Ce au hotărât autoritățile

Toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și jumătate dintre elevii din anii terminali, vor putea merge fizic la ore, chiar dacă rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Însă, dacă se depășește rata de infectare de 6 la mia de locuitori, atunci se va trece la orele online, arată un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educațiie. Totodată, atunci când vor avea loc examenele, toți elevii se vor putea prezenta fizic la cursuri.

„Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3459/280/06.03.2021 modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 (…) În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:
– toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,
– elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale”, potrivit unui comunicat remis sâmbătă de Ministerul Educației și Cercetării.
De asemenea, atunci când se va institui carantină în localitatea unde învață, toți elevii vor desfășura ore exclusiv online: „ (…) La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online”, se mai specifică în comunicat.

În scenariul roșu, elevii vor da examenele din bănci

Potrivit noului ordin, se permite organizarea în scenariul roșu a examenelor , iar elevii le vor susține din bănci, dar tot în funcție de rata de infectare: „este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv distanțarea corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii”.
Aceste decizii au fost luate în contextul în care Capitala a intrat în scenariul roșu. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va mai reuni de duminică, de la ora 09.00 pentru a stabili modul de funcționare al restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: