Redactia.ro
Home » Coronavirus » Restaurantele, frizeriile și cabinetele dentare percep în secret o „suprataxă COVID-19”. Cât este aceasta și în ce țări se aplică

Restaurantele, frizeriile și cabinetele dentare percep în secret o „suprataxă COVID-19”. Cât este aceasta și în ce țări se aplică

GALERIE FOTO (2) Suprataxă pentru coronavirus

Tot mai multe restaurante au început să perceapă o taxă supranumită „coronataxa”. Nu mică le-a fost mirarea celor care s-au bucurat după mult timp de o ieșire la restaurant și au aflat că pe lângă ce au consumat trebuie să plătească și taxa COVID-19. Desigur că clienții nu au fost mulțumiți și s-au plâns de o așa metodă de a scoate bani de la clienți.

Restaurantele, frizeriile și dentiștii percep acum o suprataxă pentru coronavirus

Pentru că în aproape toate țările afectate de coronavirus autoritățile au luat decizia de a închide restaurantele, terasele și barurile, economia acestora a avut mult de pierdut. Însă patronii de restaurante au venit cu o idee ingenioasă pentru a mai amortiza din pierderile avute în aceste luni de pandemie și izolare.

Astfel, aceștia au inventat o nouă taxă pe care cumpărătorii sunt obligați să o achite și care apare și pe bonul fiscal. Este vorba despre suprataxa COVID-19, așa cum apare ea pe un astfel de bon.

Suprataxa pentru coronavirus
TAXA covid

Totuși, nu doar restaurantele au aplicat această nouă politică. La fel, frizeriile, saloanele și cabinetele stomatologice au luat decizia de a introduce și ele taxa pentru coronavirus.

Coronataxa este deja valabilă în mai multe țări din lume

Mai mult decât atât, această decizie nu este singulară. Coronataxa se găsește în mai multe țări din lume, cum este, de exemplu Danemarca, dar și în SUA.

Un astfel de caz este prezentat de presa din Chicago, unde un client nemulțumit a informat că i s-au cerut bani pentru a acoperi taxa COVID-19. Aceasta este, de fapt, una secretă, despre care clienților nu li se spune, ci ea doar apare pe bon și mărește suma cheltuită în realitate de cei care au venit să mănânce, să își facă frizura sau să își repare dantura. După revolta clienților, restaurantul din Chicago a renunțat la această suprataxă.

Restaurantul Harold’s Chicken percepe o taxă de 26% pentru coronavirus. Dacă înainte clienții plăteau 60 de dolari pentru o cutie de aripioare de pui, acum ei trebuie să scoată din buzunar 90 de dolari.

Acesta este cazul și în Danemarca, unde patronului unui restaurant din orașul Silkeborg. El percepe o taxa de 1,3 euro drept coronataxă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: