Redactia.ro
Home » Știri » STARE DE ALERTĂ. Cum se va desfăşura vizita la dentist. Reguli de respectat în cabinetele stomatologice

STARE DE ALERTĂ. Cum se va desfăşura vizita la dentist. Reguli de respectat în cabinetele stomatologice

cabinetele stomatologice

Stare de alertă. Cabinetele stomatologice s-au redeschis vineri, 15 mai, odată cu ieșirea României din starea de urgență. Dar accesul pacienților va fi permis doar cu respectarea unor reguli menite să prevină răspândirea noului coronavirus.

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog în Bucureşti, susține că a pus în funcţiune un protocol extrem de strict de funcţionare şi igienizare pentru personal şi pacienţi în pregătirea reluării activității medicale din 15 mai, conform normelor impuse de Colegiul Medicilor Dentişti.

„În această perioadă, obiectivul nostru este asigurarea accesului în siguranţă a pacienţilor la tratamentele stomatologice de care au nevoie şi care, se pare că le-au lipsit foarte mult în ultimele luni.”, declară dr. Denisa Zaharia, potrivit adevarul.ro.

Majoritatea stomatologilor și-a prelungit programul de funcționare pentru a programa toate persoanele dar și pentru a putea respecta noile reguli privind sterilizarea și igienizarea cabinetelor. În cabinetele stomatologice vor exista echipamente de dezinfecţie a aerului şi a suprafeţelor, precum nebulizatoare şi lămpi UV, pentru a asigura tratamente stomatologice în condiţii de maximă siguranţă.

Va exista un protocol strict de respectat în cabinetul stomatologic

Personalul medical va fi echipat conform recomandăilor instuţiilor abilitate cu halate, combinezoane impermeabile, ochelari, viziere, măşti de protecţie ffp2/ffp3, bonete şi botoşi de unică folosinţă, şi pacienţii vor avea un protocol destul de strict de respectat.

 „Accesul pacienţilor în clinică se va putea face doar cu programare telefonică sau online, va fi necesar ca pacienţii să respecte cu stricteţe ora programării pentru a nu se intersecta cu alţi pacienţi şi să încerce să nu vină însoţiţi, deoarece sala de aşteptare nu va permite staţionări pentru o perioadă, până la noi reglementări.”, avertizează dr. Denisa Zaharia.

De asemenea, se va realiza și un triaj epidemiologic al pacienţilor, dar și al personalului înainte de a intra în cabinetele stomatologice. Este vorba despre verificarea temperaturii și completarea unui chestionar de evaluarea a stării de sănătate complet și semnat pe proprie răspundere.

Pacientului trebuie să i se pună la dispoziție gel dezinfectant pentru mâini pentru igienizare, saci şi recipiente speciale pentru depozitarea bunurilor personale, precum şi echipament special de protecţie de unică folosinţă precum botoşi, bonetă, halat şi mască.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: