Redactia.ro
Home » Știri » După 15 mai se deschid frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice şi parcurile

După 15 mai se deschid frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice şi parcurile

Autoritățile pregătesc mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor după 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. Cei din Executiv dar și președintele Klaus Iohannis iau în calcul o stare de alertă dar trebuie prevăzut și un suport legislativ în acest sens.

Conform unor surse politice, premierul Ludovic Orban le-ar fi spus liderilor PNL câteva dintre măsurile pe care Guvernul le are în vedere. Șeful Guvernului a ținut să precizeze că va fi doar o „ușoară relaxare” a restricțiilor după încetarea stării de urgență în România.

Astfel, dincolo de ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, după data de 15 mai este posibil să se deschidă frizeriile și saloanele, cabinetele stomatologice, parcurile și spațiile comerciale care au intrare din stradă, astfel încât să se evite aglomerarea în interior. Vor rămâne închise mall-urile, fiind considerate locuri unde măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat. De asmenea, nici restaurantele nu vor fi deschise după încheierea stării de urgență.

„Unii oameni s-au relaxat prematur”

În ședința Biroului Executiv Național al PNL, premierul le-a transmis însă colegilor că relaxarea unor restricții este „analizată”, fără a fi o certitudine, pentru că totul depinde de contextul epidemiologic de la jumătatea lunii mai. De asemenea, Ludovic Orban le-a spus liberalilor că este nevoie să fie „precauți” în comunicarea publică, pentru că „unii oameni s-au relaxat prematur”.

„Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală pe care am avut-o înainte de epidemie”, a anunțat și președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă. Președintele a precizat că în acest an nu vor mai avea loc festivaluri, iar competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, dacă vor fi reluate.

Ce se întâmplă în România după ce expiră starea de urgență?

După ce se va ridica starea de urgenţă, în România se va păstra, totuşi, o stare excepţională, dar mai puţin restrictivă decât cea actuală. Președintele Klaus Iohannis, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți seară despre ce va urma în momentul în care se termină starea de urgență.

Decizia dacă vom prelungi starea de urgență sau dacă vom găsi o formă alternativă, starea de alertă, o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când vom avea noi date despre epidemie”, a declarat președintele.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că restricțiile nu vor fi ridicate în zonele unde a fost impusă carantina, printre care Suceava și localitățile din vecinătate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: