Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor ieși din case fără bilet de voie, dar numai în localitate. Cum se va circula după 15 mai

Românii vor ieși din case fără bilet de voie, dar numai în localitate. Cum se va circula după 15 mai

Fara declaratie pe proprie raspundere

Președintele Iohannis a anunțat că după 15 mai, românii vor putea ieși din case fără declarația pe proprie răspundere, dar doar în localitate. De asemenea, circulația între localități este permisă în situații excepționale.

Românii se vor putea deplasa fără declarație pe proprie răspundere

Klaus Iohannis a susținut, marți seara prima conferință de presă de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România. Președintele țării a ținut să sublinieze faptul că 15 mai nu înseamnă revenirea populației la normalitate.

Așadar, românii vor putea circula fără declarația pe proprie răspundere, dar doar în localitate, iar cei care vor să circule între localități trebuie să spună motivul deplasării.

Conform acestuia, relaxarea restricțiilor se va face treptat, pentru a nu exista mai multe cazuri de coronavirus. Mai mult, șeful statului a precizat că nu se știe dacă la 15 mai România va scăpa de starea de urgență.

Este posibil ca în următoarea perioadă, cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus și numărul deceselor să crească dacă românii nu respectă restricțiile impuse de autorități.

„Vor rămâne multe restricții. O să ne întâlnim maximum câte trei, nu vom putea să ieșim la restaurant sau la mall, sau să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios”, a anunțat Iohannis.

Stare de alertă după 15 mai

Potrivit Antena 1, după expirarea stării de urgență pe 15 mai, este posibil să fie elaborată starea de alertă, ceea ce înseamnă că restricțiile vor continua pentru români.

Deși se așteaptă la dupa 15 mai parcurile să fie deschise, autoritățile vor la această decizie la momentul potrivit. Singura distracție pentru români va fi o plimbare în natruă după 15 mai, teatrele și cinematografele fiind închise și după 15 mai.

Românii care se gândesc să își petreacă unele momente în restaurante, vor fi dezamăgiți pentru că acestea nu vor fi deschise prea curând. Autoritățile sunt de părere că riscul de infecție este mult prea mare dacă acestea vor fi deschise.

Acestea s-ar putea deschide după 1 iunie, dar persoanele vor fi nevoite să păstreze distanța între mese, să fie un număr maxim la o masă, iar personalul care servi trebuie să poarte mănuși și mască.

Președintele țării a menționat că relaxarea restricțiilor va veni treptat și va depinde de evoluția de coronavirus.

Ce se va întâmpla cu evenimentele din țară?

În ceea ce privește desfășurarea evenimentelor cu spectatori, șeful statului a precizat că în acest an, nu vor avea loc, pentru a nu risca îmbolnăvirea cu coronavirus.

Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane într-un loc, competițiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori.

Măsurile pe care le vom lua de reducere a resticțiilor vor fi graduale. De la 1 iunie încă ceva, dacă totul merge bine, din 15 iunie încă ceva. Dacă o măsură de relaxare crește dintr-o dată numărul de bolnavi, această măsură intră înapoi„, a mai spus Iohannis.

Referitor la competițiile sportive, Iohannis a spus că în cazul în care acestea vor fi relaute, se vor face fără spectatori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: