Redactia.ro
Home » Știri » Restaurantele se închid din nou și în Capitală? Ce îi cere șeful patronatului Guvernului

Restaurantele se închid din nou și în Capitală? Ce îi cere șeful patronatului Guvernului

Românii vor plăti mai puțin când ies în oraș. Restaurantele și barurile din toată țara, obligate să ofere gratuit apă clienților

Șeful Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, i-a cerut guvernului, într-o întâlnire, ca restaurantele din București să funcționeze în continuare până la un lockdown complet. 

 

Restaurantele se închid din nou și în Capitală?

Șeful patronatului i-a solicitat prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ca restaurantele să funcționeze până la un lockdown complet.

Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, la ieșirea de la întrevederea avută, miercuri, de reprezentanți ai HoReCa cu prefectul Capitalei.

În ceea ce privește la penalizarea pentru cei care încalcă restricțiile, Mischie a spus că există o propunere făcută de Prefectura Capitalei, care urmează să fie transmisă în perioada următoare.

,,Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar„, a spus Daniel Mischie.

Ordonanța de urgență pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în ședința de guvern din 4 decembrie 2020.

,,Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19. Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021. De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019″, a arătat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă,  în cadrul unei conferințe de presă susținute la Guvern.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini