Redactia.ro
Home » Știri » Restricții eliminate de la 1 februarie. Raed Arafat anunță regula generală de carantină

Restricții eliminate de la 1 februarie. Raed Arafat anunță regula generală de carantină

Raed Afarat a anunţat ce restricţii se elimină de la 1 februarie, după ce, luni, CNSU s-a întrunit ca să discute modificarea condițiilor de carantinare.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că se elimină lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Totodată, persoanele nevaccinate care sosesc din străinătate vor sta în carantină timp de cinci zile.

Raed Arafat: „Se elimină lista țărilor cu risc epidemiologic”

„De astăzi se elimină lista țărilor cu risc epidemiologic. Prin măsurile adoptate azi, se elimină terminologia de state aflate sub anumită culoare, în funcție incidență.

Regula generală va fi: se instituie carantina pentru 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificat digital – vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea

Vor fi și excepții, precum copiii cu vârsta sub 12 ani. Carantina pentru persoanele care au fost contact direct se reduce la 5 zile. Exceptați cei trecuți prin boală, care au maxim 90 de zile de la ieșirea din izolare. Hotărârea se aplică imediat ce este publicată”, a anunţat şeful DSU.

„La acest moment, nu e nevoie de o decizie privind chemarea la lucru a cadrelor medicale care au COVID. Situația este încă sub control”, a mai subliniat Arafat.

„Nu există obligația testării unei persoane, după cele cinci zile de izolare”, a mai anunțat Raed Arafat.

Ce se întâmplă cu certificatul verde, după 1 Februarie

Începând cu data de 1 februarie, certificatul verde va expira pentru o parte dintre românii care nu au făcut și doza booster. Este vorba de certificatele verzi emise până în luna mai 2021. Asta pentru că la nivelul Uniunii Europene s-a decis ca documentul să fie valabil doar 270 de zile, adică 9 luni de la vaccinarea cu schema completă.

Cu toate acestea, România nu va adera la noua reglementare. Însă cei care vor dori să călătorească în Uniunea Europeană vor fi nevoiţi să se supună noii măsuri şi să se vaccineze şi cu doza booster.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: